Ivan Lepinjica

Tri godine i sto utakmica u dresu Rijeke za istarskog veznjaka: “Trofejem bismo zaokružili sezonu s vrhunskom ocjenom”

Zlatko Horvat

Ivan Lepinjica/Foto PIXSELL

Ivan Lepinjica/Foto PIXSELL

Sigurno je da smo očekivali više, pogotovo zato što smo u polusezoni bili jako visoko. Po bodovima nismo čak ni lošiji od prošle sezone, skupili smo ih više. Drugi klubovi su pokazali malo više - smatra veznjak Ivan Lepinjica



RIJEKA Ivan Lepinjica u koprivničkom remiju sa Slaven Belupom (2:2) odigrao je stotu utakmicu u dresu Rijeke. Prvu je 22. veljače 2019. na gostovanju kod Rudeša kada je u igru ušao u 83. minuti.


– Tri utakmice posebno pamtim, dva nastupa u finalima Kupa Hrvatske i utakmicu protiv PAOK-a u Grčkoj u kvalifikacijama Konferencijske lige, kada sam zabio i gol – kaže Ivan Lepinjica, koji će 9. srpnja proslaviti 23. rođendan.


Šteta što taj prekrasni pogodak nije zaokružen pobjedom u Solunu protiv jakog suparnika.




– Šteta što barem tamo nismo izdržali. Dobili smo gol u posljednjim sekundama susreta. Tada bismo u uzvratu na Rujevici imali više šanse.
U tih sto nastupa ima i onih kojih se nerado sjeća.


– Recimo, posljednji poraz od Hajduka na Rujevici, te onaj u Splitu prije tri godine s 4:0.


S obzirom na to kako je krenuo u sezoni 2019./2020., kada je samo u HT Prvoj ligi odigrao 27 utakmica, izgledalo je da će Lepinjica brže doći do stote utakmice.


– Vjerojatno se moglo doći brže, ali to ne ovisi samo o meni. Ne bih u to previše ulazio, ali meni je to nekako jako brzo prošlo, tri godine. To je jedno lijepo postignuće. Cijela moja nogometna karijera vezana je za Rijeku i ovdje se odlično osjećam, dobio sam priliku ostvariti svoj san.


Dobra priprema


Bijeli su u srijedu odigrali jednu posebnu utakmicu. Njihov gost na Rujevici bila je reprezentacija Ukrajine, koja je u egzilu zbog invazije Rusije na njihovu zemlju.


– Ukrajina je jedna dobra reprezentacija, a mi smo odigrali jednu dobru utakmicu. Imali smo kvalitetan test uoči posljednjih dvaju susreta sezone, prvenstvenog protiv Hrvatskog dragovoljca te onog u finalu SuperSport Hrvatskog kupa protiv Hajduka. Za neke igrače važno je bilo dobiti minutažu. Drago mi je što smo bili dio jedne humanitarne akcije i nadam se da ćemo što više pripomoći ne samo sada, već i u budućnosti. Nismo imali prigodu porazgovarati s ukrajinskim reprezentativcima, ali pozdravili smo se međusobno.


Subotnje poslijepodne donosi posljednji prvenstveni susret sezone, gostovanje Hrvatskog dragovoljca, u kojem igra dosta igrača iz tabora Bijelih, predvođenih trenerom Draganom Tadićem.


– Za nas je to jedna dobra priprema za finale Hrvatskog kupa, da se još bolje uigramo i vidimo kako stvari stoje. Bitno je da smo svi zdravi i spremni, jedva čekamo taj četvrtak. Nadamo se što boljem rezultatu sada u subotu, a naravno i u Splitu.


Riječani će prvenstvo završiti na četvrtom mjestu, što je najniži plasman u posljednjih deset sezona i ere Mišković.


Spektakl


– Sigurno je da smo očekivali više, pogotovo zato što smo u polusezoni bili jako visoko. Po bodovima nismo čak ni lošiji od prošle sezone, skupili smo ih više. Drugi klubovi su pokazali malo više. Međutim, izborili smo ulazak u Europu, što nam je bio cilj. Naravno, imamo još finale Hrvatskog kupa, s tim trofejem bismo zaokružili sezonu vrhunskom ocjenom.


Hajduk čeka trofej u Hrvatskom kupu od 2013. godine, dok je Rijeka osvajala Rabuzinovo sunce tri puta u posljednjih pet izdanja. Riječani su postali majstori Kupa, ali ovoga puta čeka ih momčad koja je najduže ostala u prvenstvenoj utrci s Dinamom, koji ima i prednost domaćeg terena.


– Čeka nas spektakl! Tribine će biti pune, ljudi će doći pogledati dobru utakmicu, a nadam se da ćemo mi pobijediti. To je utakmica koja može otići na jednu i drugu stranu. Mi ćemo se dobro pripremiti. Nadam se pobjedi. Već smo pokazali da znamo dobiti na Poljudu.


Sve je u jednoj utakmici, a tada raste adrenalin.


– Ne bi trebalo biti nikakve nervoze, samo one pozitivne. Nije to utakmica kao svaka druga, jer ova nosi trofej, ali mi u svakoj utakmici moramo biti spremni sto posto, jer u svakoj idemo na pobjedu. Trebat će biti strpljiv i čekati priliku. Samo da svi budemo zdravi, skupimo se kao momčad i budemo na sto posto. Sezonu bi zaista bilo lijepo zaključiti trofejem.


Dio navijača Bijelih brodom »Marco Polo« putuje za Split.


– Nadam se da će doći u velikom broju i podržati nas, kao što su nas podržavali cijele sezone – zaključuje Lepinjica.