Bijeli brod

FOTO/VIDEO “Svi smo mi jedna velika obitelj”: Na brodu za Split “i staro i mlado”, evo što kažu navijači

Edi Prodan

Foto: V. KARUZA

Foto: V. KARUZA

Sve ćemo učiniti da nam putovanje bude ugodno druženje, da gromoglasno navijamo u Splitu te da se u petak kao pobjednici vratimo na isto ovo mjesto, rekao je Livio Jurjako



RIJEKA – Navijači Rijeke jučer su u večernjim satima krenuli brodom za Split na finale Kupa kojeg na Poljudu igraju Rijeka i Hajduk.


Evo što su nam neki od njih rekli prije puta.


– Tata je vezao brod i sad kad se ukrcamo idemo navijati za Rijeku, idemo pobijediti za kup, veselo ali i beskrajno uzbuđeno ispričao nam je David, sin Željke Karlović i Gorana Grkovića, sa šest i pol godina ujedno i najmlađi putnik koji se morem otputio u Split s neskrivenom željom da »Rabuzina« vrati na Kvarner.


Foto galerija: Finale Kupa: Bijeli brod za Split Foto: Vedran Karuza




I koliko god to naivno dječački zvučalo, bio je David u pravu kad je rekao kako je njegov tata vezao »Marka Pola«.


– Je, iako svi zajedno putujemo u Split, popodne je bila moja smjena. Tvrtka u kojoj radim ima u svom opisu i taj dio posla što se odvija u lučkom prostoru tako da sam bio jedan od onih koji su privezali »Marka Pola« nakon dolaska u riječku putničku luku, pojasnio nam je Goran.


Foto galerija: Armada: Odlazak u Split Foto: Vedran Karuza


»Marko Polo«, sasvim sigurno jedan od najljepših brodova koje u svojoj bijeloj floti ima Jadrolinija, je u utorak navečer iz Splita otplovio prema Anconi, da bi iz te poznate talijanske putničke luke kasno popodne u srijedu stigao u Rijeku.



Sam ukrcaj na »Marka Pola« počeo je oko 21 sat da bi u nešto manje od dva sata tisuću navijača prošlo kontrolu karata i sadržaja prtljage koja nije smjela sadržavati alkoholne napitke ili pirotehniku.


Uz nadležne službe, policiju i službenike Jadrolinije, jako velik dio posla odradila je i sama Armada. S obzirom na to da je ta navijačka skupina organizator putovanja, na njoj je ne samo kontrola ukrcaja nego i ponašanja na putovanju u Split i iz njega.



– Nema brige, svi smo vam mi koji se ukrcavamo na brod jedna velika obitelj koja se jako dobro razumije. Sve ćemo učiniti da nam putovanje bude i ugodno druženje, da gromoglasno navijamo u Splitu te da se u petak kao pobjednici vratimo na isto ovo mjesto, istaknuo nam je nasmijani Livio Jurjako, za razliku od Davida, jedan od starijih sudionika putovanja.


Nećemo reći najstariji jer to nije, no da njega i najmlađeg putnika dijeli punih šest desetljeća, neprijeporna je istina.



Jedan od najsretnijih putnika na »Polu« bio je 21-godišnji Antonio Bojčić. Navijač s golemim brojem gostovanja prije pet godina imao je plaćenu kartu za »Zadar« i Poljud, ali netom prije polaska temperatura se žestoko vinula prema 39. Sinoć u top formi s osmjehom se ukrcao na brod.


S druge strane tužan je bio Ivica Kardum. Veteranu Domovinskog rata, od prve do zadnje sekunde, kojem su rat i mir ostavili traga u oštećenoj kralježnici. S obzirom na to da mu je nakon složene operacije naloženo mjesec dana mirovanja, unatoč kupljenoj karti za brod, ostalo mu je tek praćenje finala iz – ležećeg položaja.