Iako su se gosti žalili

Strahonja potvrdio kako Istra protiv Rijeke nije oštećena: “Opravdano je poništen pogodak”

Mateo Sučić

Sudac Kulušić dobro je postupio kada je poništio pogodak Istre 1961/Foto V. KARUZA

Sudac Kulušić dobro je postupio kada je poništio pogodak Istre 1961/Foto V. KARUZA

Da je taj igrač koji je dotaknuo loptu rukom napravio još neki dribling, neku akciju i onda dao povratnu loptu to bi bila nova akcija i taj dribling bi anulirao prethodnu situaciju, dok je u ovakvim situacijama ovo kažnjivo - rekao je Strahonja



RIJEKA Iako je situacija iz 11. minute kada je Dario Kulušić, glavni sudac utakmice Rijeka – Istra 1961, poništio pogodak Stefana Lončara izazvala podijeljene reakcije, sudački ekspert Marijo Strahonja konstatirao je da je šibenski arbitar dobro postupio.


– Sudac je odradio vrlo dobar posao. Ovdje možemo razgovarati isključivo o kontaktu lopte i ruke. U ovakvim situacijama, koliko god ta ruka bila u prirodnom položaju i nekažnjiva, ako se radi o napadačevoj ruci ona mora biti kažnjena. Što to znači? Da je upravo ovakva situacija, kada se vraćala povratna lopta i ukoliko je suigrač postigao pogodak, ona kažnjiva.


Da je taj igrač koji je dotaknuo loptu rukom napravio još neki dribling, neku akciju i onda dao povratnu loptu to bi bila nova akcija i taj dribling bi anulirao prethodnu situaciju, dok je u ovakvim situacijama ovo kažnjivo – rekao je Strahonja koji je pohvalio Ivana Bebeka za arbitražu na derbiju kola.




– Ivan Bebek je vrlo dobro sudio utakmicu – rekao je Strahonja o arbitraži riječkog suca na utakmici Dinamo – Osijek i dao mu za pravo u svim spornim situacijama.