Trener Rijeke

Sopić u svom stilu: “Neću sekunde potrošiti na ovu utakmicu. Galešić? Evo što mi je Hodža rekao”

Davor Petrović

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Ovo je utakmica koja se igra samo za prolaz, sve ostalo je totalno nebitno, rekao je strateg Bijelih



Nogometaši Rijeke pobijedili su Rudeš u četvrtfinalu Kupa, a evo kako je utakmicu vidio trener Bijelih Željko Sopić.


– Ovo je utakmica koja se igra samo za prolaz, sve ostalo, umjetnički dojam, totalno je nebitno. Rekao sam da neću raditi analizu niti ću se jednu sekundu baviti ovom utakmicom.


Kada zbrojim cijelu utakmicu, mislim da smo bili dominantni.




Kup je kup, ako ne zabijete gol na vrijeme, ulazite u zadnjih deset minuta i sučevu nadoknadu gdje kreće nervoza. Sva sreća, zabili smo ga.


Imali smo jako dobre šanse na kraju prvog poluvremena, na našu nesreću, a sreću Rudeša, imali su fantastičnog golmana, koji je obranio dvije vrhunske situacije i ja mu na tome čestitam.


Sve u svemu, mislim da smo odigrali jednu karakternu utakmicu.


Galešić je postigao još jedan sjajan gol?


– Znate što mi je rekao Hodža? “A gdje su čestitke za onu dvojicu koji su se razmaknuli?” Ovim putem im čestitam, stvarno su napravili vrhunski svoj posao. Galešić nije napravio nešto posebno, on je samo puknuo…


Ocjena igre Rudeša, koji je zaigrao na svojem stadionu?


– Kraljevićeva je veća nego ovaj stadion. No, ljudi su se zaista potrudili. Travnjak nije bio idealan za igru, tu sam radio dvije i pol godine, ali sada je to bio Wembley.


Bilo je lakše momčadi koja se brani, ali postavili smo se dominantno od prve minute i mislim da smo zasluženo pobijedili.