Druga NL

Nikola Macolić: “Plovimo sigurno prema tituli. Idemo do kraja u istom ritmu”

Ivan Volarić

Foto A. KRIŽANEC

Foto A. KRIŽANEC

Ova ekipa zaslužuje plasman u viši rang. Nadam se da ćemo to i ostvariti - kaže polivalentni igrač Opatije



RIJEKA Više od 500 gledatelja, koliko se okupilo na Kantridi, nije uživalo u nekom osobito dojmljivom nogometu, ali jest u svemu ostalome što sobom nose susreti najbližih susjeda.


Opatijci su na kraju potvrdili svoju lidersku poziciji u SuperSport Drugoj NL i ranim pogotkom Marija Kordića-Gružića stigli do još jedne pobjede na putu prema naslovu prvaka i povratku u Prvu NL. Grobničanima za utjehu ostaje nada da će razdoblja solidne igre naplatiti u idućim utakmicama, ključnim za ostanak u drugoligaškom društvu.


– Derbi kao derbi! Uvijek su te utakmice teške, posebno kada su u pitanju susreti susjeda. Mi smo se borili do kraja i u konačnici zasluženo pobijedili – govorio je Nikola Macolić, polivalentni 20-godišnji igrač Opatijaca, netom nakon što se u svlačionici njegove momčadi stišalo veliko slavlje koje karakterizira posljednje uspjehe Crno bijelih. Ovaj posljednji su Opatijci doživjeli prilično emotivno. I zbog načina na koji su došli do njega. Grobničani se nisu predavali do posljednjih trenutaka utakmica.


Crne rupe




– U svakoj utakmici ima crnih rupa, uđe malo panike, ali prave ekipe znaju to izdržati. Važno je u takvim situacijama ostati miran kao što smo mi ostali i pobijediti utakmicu. Pobjeda je pobjeda! – dodao je Macolić.


Opatijci pet kola prije kraja imaju značajnu bodovnu zalihu nad konkurencijom.


– Plovimo sigurno prema tituli. Idemo sada do kraja u istom ritmu. Ova ekipa zaslužuje plasman u viši rang. Nadam se da ćemo to i ostvariti – poručio je mladi branič ili veznjak Opatije.


Frano Ivančić mogao je u nastavku zagorčati život svojim bivšim suigračima.


– Imao sam dvije šanse. Kod prve se lopta odbila od bloka, kod druge je lopta otišla zamalo preko gola. Nije bilo sreće, nadam se da će se vratiti negdje drugdje – govorio je 22-godišnji veznjak Grobničana čiji navijači su u nastavku prizivali barem gol izjednačenja. – Dosta dobro smo izgledali na Kantridi, posebno u drugom poluvremenu. Možda nam je nedostajalo malo sreće ili malo mirnoće u završnici. Prema prikazanom, možda bi remi bio najrealniji ishod derbija.


Fokus na Marsoniju


Grobničane tek dva boda dijele od mjesta koja vode u kvalifikacije, što jasno sugerira da se idući domaći susret protiv Marsonije jednostavno mora dobiti. Ništa manje bitan neće biti ni onaj sedam dana kasnije kod izravnog konkurenta Hrvatskog dragovoljca.


– Nama su domaće utakmice najbitnije. Fokus je sada na Marsoniju. Vjerujem da ćemo doći do našeg cilja. Krk i Jadran su ostvarili pobjede, sigurno da nam to komplicira situaciju, ali gledamo samo sebe. Uvjeren sam da ćemo već protiv Brođana bolje izgledati, dobiti utakmicu i onda nešto mirnije čekati preostale utakmice – rekao je Ivančić.