Favorit za titulu

Mourinhova Roma prvim mjestom u skupini izborila direktan plasman u osminu finala Konferencijske lige

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Bodo/Glimt i Roma su i prije zadnjeg kola osigurali prolaz, a u posljednjih 90 minuta natjecanja po skupinama razriješili su tko će biti pobjednik skupine i tko će direktno u osminu finala



ZAGREB Nogometaši Rome osvojili su prvo mjesto u skupini C Konferencijske lige izborivši direktan plasman u osminu finala nakon što su u zadnjem kolu na gostovanju pobijedili sofijski CSKA sa 3-2.


I prije zadnjeg kola prvo mjesto u skupinama osigurali su LASK, Gent, AZ, Feyenoord, Kopenhagen i Rennes.


Bodo/Glimt i Roma su i prije zadnjeg kola osigurali prolaz, a u posljednjih 90 minuta natjecanja po skupinama razriješili su tko će biti pobjednik skupine i tko će direktno u osminu finala.




Norvežani si imali bod više i bili su bolji u međusobnom susretu od Rome, no u zadnjem kolu su odigrali 1-1 kod Zorje, dok je Roma slavila u Sofiji.


Momčad Josea Mourinha je u Sofiji pobijedila CSKA sa 3-2. Abraham (15, 53) i Borja Mayoral (34) su zabili za talijanski sastav, a za domaćine pogodio Čatković (75) i Wildschut (90+3).


Zorja je povela u 18. minuti golom Jehora Nazarina, a izjednačio je Vernjdub u 68. minuti pogodivši vlastitu mrežu. Lovro Cvek je odigrao cijeli susret za Zorju.


U skupini A sve je bilo jasno i prije zadnjeg kola. LASK je pobjednik i ide u osminu finala, dok će Maccabi Tel Aviv u play-off protiv jednog od trećeplasiranih klubova iz Europske lige. HJK i Alaškert su završili europsku sezonu.


U zadnjem kolu LASK je pobijedio HJK sa 3-0 golovima Balića (41), Nakamure (64) i Grubera (81).


Petar Filipović nije nastupio za austrijski sastav zbog ozljede. Dodajmo kako je utakmicu vodio Igor Pajač.


U drugom susretu Alaškert i Maccabi Tel Aviv su odigrali 1-1. Stipe Perica nije igrao za goste. U skupini B belgijski Gent je pobjednik skupine, a dalje ide i Partizan koji je u zadnjem kolu odigrao 1-1 protiv Anorthosis Famaguste. U skupini D nizozemski AZ je prvi, a za drugo mjesto borili su se danski Randers i češki Jablonec.


Oba sastava su u zadnjem kolu izgubila, pa je Randers obranio bod više. Randers je poražen na gostovanju kod AZ-a (0-1), a Jablonec je izgubio 0-2 kod Cluja. Oba gola za Cluj je zabio Gabrijel Debeljuh (45, 82).