Konferencijska liga

Dominik Livaković je obranio dva jedanaesterca, ali Fenerbahče je ipak ispao

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

U polufinalu će igrati Fiorentina i Club Brugge, te Aston Villa i Olympiakos



RIJEKA U polufinalu ovosezonske nogometne Konferencijske lige će igrati Fiorentina protiv belgijskog Club Bruggea te Aston Villa protiv grčkog Olympiakosa.


U polufinalu tako neće nastupiti hrvatski reprezentativni vratari, Dominik Livaković s Fenerbahceom te Dominik Kotarski s PAOK-om.


Fenerbahce i Olympiakos su nakon 210 minuta odigrali 3-3 pa je uzvrat u Istanbulu odlučen izvođenjem jedanaesteraca. Opet je Livaković bio raspoložen te je obranio dva udarca s bijele točke, ali je na drugoj strani još nadahnutiji bio vratar Olympiakosa Tzolakis koji je zaustavio tri udarca suparničkih igrača čime je grčki sastav prošao dalje s ukupnih 6-5.




Jedini pogodak tijekom 120 minuta igre postigao je Kahveci u 11. minuti kada je lijevog nogom precizno naciljao suparničku mrežu. Time je domaćin anulirao prednost Olympiakosa od 3-2 iz prve utakmice te su mreže potom mirovale sve do izvođenja jedanaesteraca.


Hrvatski golman Dominik Livaković dobro je čuvao domaća vrata i tijekom susreta s nekoliko vrlo dobrih reakcija, a u prvom produžetku Livakovića i njegovu momčad spasila je i vratnica.


Ranije tijekom četvrtka Aston Villa je nakon jedanaesteraca bila bolja od Lillea. Aston Villa je u prvom susretu pred svojim navijačima pobijedila Lille 2-1, a isti je rezultat bio nakon 120 minuta igre na francuskom tlu. Odluka je tako pala u izvođenju jedanaesteraca gdje su gosti s 4-3 bili bolji.


 


Konferencijska liga, uzvratni četvrtfinalni susreti:


Fiorentina – Viktoria Plzen 0-0, produžeci 2-0 (Gonzalez 92, Biraghi 108), prva utakmica 0-0


PAOK – Club Brugge 0-2 (Ferram Jutgla 33, 45), 0-1


Lille – Aston Villa 2-1, 2-1, jedanaesterci 3-4 (Yazici 15, Andre 67 / Cash 87), 1-2


Fenerbahce – Olympiakos 1-0, 1-0, jedanaesterci 2-3 (Kahveci 11), 2-3


Polufinale:


Fiorentina – Club Brugge


Aston Villa – Olympiakos