Tenis

Kyrgios nakon osam godina ponovo u četvrtfinalu Wimbledona, Amerikanac Fritz po prvi put među osmoricom najboljih

Hina

Nick Kyrgios/Foto REUTERS

Nick Kyrgios/Foto REUTERS

Osam godina mu je trebalo da se vrati u četvrtfinale Wimbledona, a više od sedam godina da ponovno bude u četvrtfinalu Grand Slam turnira, nakon Australian Opena 2015.



LONDON Australac Nick Kyrgios se nakon osam godina vraća u četvrtfinale Wimbledona, a najbolje rangirani američki tenisač Taylor Fritz će se po prvi put u karijeri naći među osmoricom najboljih na bilo kojem od Grand Slam turnira.


Kyrgios je trebao pet setova 4-6, 6-4, 7-6 (2), 3-6, 6-2 za pobjedu protiv Amerikanca Brandona Nakashime i za ponavljanje svog najboljeg rezultata na Grand Slam turnirima. Kad je 2014. kao “zeleni” 19-godišnjak u svom debiju na wimbledonskoj travi za ulazak u četvrtfinale pobijedio Rafaela Nadala, većina je u Australcu grčkih korijena vidjela kao novu prijetnju “velikoj trojici”.


No, Kyrgios velika očekivanja nije ispunio, a više je medijskog prostora dobio zbog ispada na terenima širom svijeta nego zbog rezultata koje je na njima ostvarivao, a koji nisu bili u skladu s njegovim talentom.




Osam godina mu je trebalo da se vrati u četvrtfinale Wimbledona, a više od sedam godina da ponovno bude u četvrtfinalu Grand Slam turnira, nakon Australian Opena 2015. Dalje od toga nikada nije otišao, a sada ga od polufinala dijeli još samo 26-godišnji Čileanac Cristian Garin koji je okrenuo 0-2 u setovima i spasio dvije meč-lopte protiv Alexa De Minaura te tako spriječio australski obračun za polufinale.


Garinu će to biti prvo četvrfinale u karijeri na Grand Slam turnirima, baš kao i 24-godišnjem Amerikancu Tayloru Fritzu koji je u tri seta (6-3, 6-1, 6-4) svladao Australca Jasona Kublera.


Fritz bi u četvrtfinalu za suparnika mogao imati Grand Slam rekordera po broju trofeja (22), 36-godišnjeg Španjolca Rafaela Nadala, kojega je ove godine već jednom pobijedio, u finalu turnira u Indian Wellsu, gdje je došao do svog prvog naslova na Masters 1000 turnirima.


Nadal u osmini finala za suparnika ima Nizozemca Botica van de Zandschulpa.