KVARNER 2010

Kvarner 2010 počeo pripreme za novu sezonu, Šućurović: “Velika želja nam je izboriti Ligu za prvaka”

Katarina Blažević

PRVI TRENING – Košarkaši Kvarnera 2010 na početku priprema i gost Dino Stipčić

PRVI TRENING – Košarkaši Kvarnera 2010 na početku priprema i gost Dino Stipčić

Iako nam je prvi cilj ostati u ovom rangu, pokušat ćemo uhvatiti jedno od šest mjesta za Ligu za prvaka. To bi onda bio velik iskorak – kaže trener Goran Šućurović



RIJEKA Košarkaši Kvarnera 2010 na parketu Centra Zamet počeli su pripreme za drugu uzastopnu prvoligašku sezonu. Nakon pet tjedana pauze i odmora uslijedit će nešto kraće pripreme s obzirom na to da sezona ove godine počinje ranije, 25. rujna. Trener Goran Šućurović i dopredsjednik Dražen Padovan okupili su ekipu koju će i ove sezone predvoditi iskusni Siniša Štemberger i Jasmin Perković.


– Od ove sezone imamo dosta velika očekivanja. Došlo je do reorganizacije natjecanja te se nakon 22 kola igraju Liga za ostanak i Liga za prvaka. Bit će izuzetno zanimljivo, mnoge su ekipe dosta pojačane, a posebice zagrebački klubovi Bosco i Dinamo, koji ciljaju na Premijer ligu. Mi se namjeravamo uključiti u borbu za prvih šest pozicija. Iako nam je i ove godine prvi i osnovni cilj ostati u ovom rangu, naša će momčad ići u smjeru da pokuša uhvatiti jedno od šest mjesta za Ligu za prvaka. To bi onda bio velik iskorak – govori trener Goran Šućurović, čija je momčad ovoga ljeta ostala oslabljena za Andreja Penića, Antu Volarevića i Vitu Smojvera. Njihovim odlaskom iz mlađih su kategorija kluba povučeni Matija Volčanšek, Aleksandar Drljača i Vigo Bart, koji je trenutačno s kadetskom reprezentacijom Hrvatske na European Challengeru.


A novi članovi Kvarnera su Mislav Kolić i Marko Jurković (AO Škrljevo) te Andro Vranković (Kraljevica). Do početka sezone je moguće da iz lokalnog premijerligaša dođe još pokoji mladi igrač, kao i iz drugoligaša Pule 1981.




– Od trojice igrača koji su otišli puno smo očekivali, ali to je naša sudbina. Dečki odlaze na studij i u klubove koji mogu više financijski ponuditi. Osuđeni smo na stvaranje, ali popunili smo njihova mjesta i još uvijek pregovaramo s nekim igračima.


U kondicijskom dijelu treninga Šućuroviću će iduća tri tjedna pomagati Antonio Pilat, dok je Jasmin Perković dobio još jednu ulogu u klubu. Iskusni košarkaš će zajedno s trenerom Brankom Musićem raditi u jutarnjim terminima s mlađim kategorijama.


– To mi je jedna nova stepenica u karijeri. Smatram da bih sve što sam prošao i naučio u košarci trebao usmjeriti na mlađi naraštaj i djecu te im želim pomoći u njihovu razvoju – rekao je Jasmin Perković.