PREMIJER LIGA

Košarkaši Adria Oil Škrljeva sezonu otvorili pobjedom, Rajković: “Pokazali smo zavidnu čvrstinu”

Luka Medak

Slavlje AO Škrljeva nakon utakmice/Foto: Adria Oil Škrljevo (Facebook)

Slavlje AO Škrljeva nakon utakmice/Foto: Adria Oil Škrljevo (Facebook)

Najbolji u dresu Škrljeva bio je Taylor Adway, koji je već u prvoj četvrtini nagovijestio kakvu će večer imati zabiviši više od pola svih koševa Škrljeva.



RIJEKA Utakmica 1. kola HT Premijer lige: Furnir – Adria Oil Škrljevo 83:91 (21:23, 17:26, 22:16, 23:26).


FURNIR: Vidović 6, Krajina 13 (3-6), Marić 19 (6-7), Nazor 2, Karahodžić 9, Hardnett 11, (1-1), Kumanović, Križan, Mandalinić 17 (0-1), Bjelanović, Rađa 6, Kos.


AO ŠKRLJEVO: Stojanović 8 (0-2), Adway 28 (6-10), Jelenković 12 (6-6), Barnjak 7 (1-2), Rajčić 2, Hortman 5, Kostić, Marinelli 16 (2-3), Bešić 5, Ćošić, Vrgoč 8.




Košarkaši Adria Oil Škrljeva ušli su u novu sezonu Premijer lige na najbolji mogući način – pobjedom. Usprkos početnoj nervozi momčad Damira Rajkovića naposljetku je uspjela opravdati ulogu favorita i na Mavrince se vraća s prva dva boda.


Prvih deset minuta utakmice prošlo je u pravom odmjeravanju snaga i bilo je gotovo potpuno izjednačeno. Furnir je u dva navrata imao prednost plus pet (14:9 i 16:11), ali su Škrljevčani serijom 6:0 došli do minimalne prednosti 16:17. Do kraja četvrtine gledatelji u dvorani u Dubravi vidjeli su tri izjednačenja, da bi na isteku prve dionice prednost bila na strani Zelenih 23:21.


Druga četvrtina bila je u znaku Škrljeva jer su serijom 9:0 počeli prelamati utakmicu u svoju korist. Domaćin se uspio vratiti na minus četiri dvama tricama Mandalinića, ali da se preokret ne dogodi pobrinuo se Paolo Marinelli, koji je u drugoj četvrtini koju je odigrao cijelu zabio devet koševa uz jednu tricu, pa se na veliki odmor otišlo vodstvom gostiju 38:49.


Zeleni su početkom treće četvrtine imali prednost od čak četrnaest razlike, no nisu uspjeli u potpunosti slomiti žilave domaćine sve do posljednje četvrtine, kada su u 36. minuti ostvarili najveću prednost od plus petnaest (64:79) te konačno priveli susret kraju.


– Bilo je malo nervoze na početku, kada nismo uspjeli uspostaviti dobar ritam. Kroz izmjene smo došli do jednog dobrog obrambenog ritma i na poluvrijeme otišli s ugodnom prednošću. Ipak, dali smo im dosta poena iz druge šanse i to nas je kočilo da se ne odlijepimo na još veću razliku i mirno privedemo utakmicu kraju. Imali smo nekoliko situacija gdje smo mogli ranije prelomiti utakmicu, ali neki igrači su nepotrebno ušli u probleme s osobnim greškama pa smo izgubili određenu sigurnost. No, bitno da je sve završilo u redu, ova pobjeda nam puno znači jer smo pokazali zavidnu čvrstinu i agresivnost i čestitam dečkima na tome – rekao je trener Damir Rajković


Najbolji u dresu Škrljeva bio je Taylor Adway, koji je već u prvoj četvrtini nagovijestio kakvu će večer imati zabiviši više od pola svih koševa Škrljeva. Amerikanac koji je doveden da nadomjesti Arkima Roberstona je u svojoj prvoj utakmici za Škrljevo pokazao da se na njega itekako može računati i završio susret s 28 poena, najviše u obje momčadi.


– Adway je jako svestran igrač, može zabiti ispod koša i iza linije za tri poena, igrati licem prema košu i leđima, a i obrambeno pokriva dobro kako krilne igrače tako i centre. Stvarno smo s njim dobili jedno kvalitetno rješenje – zaključio je Rajković.