Zaokret na Mavrincima

Trener košarkaša AO Škrljeva raspustio momčad: “Strani igrači mogli bi postati klupska prošlost…”

Zlatko Horvat

Luka Vucić i Damir Rajković/Foto Arhiva NL

Luka Vucić i Damir Rajković/Foto Arhiva NL

Prva ideja su domaći igrači. Drugo, čekamo 10. srpnja i Upravni odbor HKS-a, kada ćemo saznati kakva će biti liga - kaže trener Damir Rajković



RIJEKA Damir Rajković i košarkaši Adria Oil Škrljeva od danas su na ljetnom odmoru. Iza njih je pet tjedana rada poslije stanke uzrokovane pandemijom koronavirusa, rada na individualnoj tehnici kao jednog uvoda za iduću sezonu, ali prije svega povratka među obruče nakon što je sve stalo.


– Bilo je dobro, dečki su odlično odradili tih pet tjedana. Puno se napravilo s mladima na koje računamo u idućoj sezoni, ideje su u potpunosti ispunjene – kaže Damir Rajković, trener Adria Oil Škrljeva. – Malo je teže bilo u prva dva tjedna kada smo radili na vanjskom terenu u Škrljevu. Vidjelo se da su igrači bili malo zapušteni. U preostala tri tjedna u dvorani u Mavrincima bilo je zaista dobro, napravljeno je puno korekcija. Na treninzima je bilo desetak igrača, od kadeta i juniora do seniora, među kojima su bili Josip Barnjak, Dario Cvitković, Luka Vucić, Mislav Kolić, te Edi Bešić, koji nam s priključio poslije ozljede.


Edi Bešić imao je težu ozljedu desne ruke koja je zahtijevala dugu rehabilitaciju, a za nastavak karijere morao je postati – ljevak.




– Bešić me ugodno iznenadio i pristupom i tehnikom. Promijenio je i šutersku ruku i sada može dobro iskompenzirati ozlijeđenu ruku.


U Adria Oil Škrljevu okrenuli su se vlastitim snagama, strani igrači bi mogli postati prošlost.


– Kako stvari stoje, na njih više nećemo računati. Prva ideja su domaći igrači. Drugo, čekamo 10. srpnja i Upravni odbor HKS-a, kada ćemo saznati kakva će biti liga, hoće li se igrati dvokružno ili trokružno, ili će se liga dijeliti na Ligu za prvaka i Ligu za ostanak. Prijavili smo se i za Alpe Adria Cup, želimo imati kontinuitet nastupa u dva natjecanja, a to je pozitivno i za okruženje i sponzore.


Momčad će se opet okupiti 17. kolovoza, ali sve čeka neizvjesna jesen zbog koronavirusa.


– Svi čekaju jesen, ali sve nekako sugerira da će natjecanja ipak krenuti. Mi smo počeli slagati momčad i vjerujem da će biti kompetitivna. Nadamo se da ćemo izvući što više od naših igrača, a ne treba zaboraviti da su pod ugovorom mladi igrači poput Mate Mandića i Filipa Bjelanovića. Pod ugovorom su još Ivan Batur i Domagoj Vrkić, ali tu će morati doći do korekcija ugovora. Uprava će u tom dijelu morati odraditi svoj dio posla. Krećemo kao i svake godine iza Velike Gospe.


Rajković i čelnici kluba nadaju se da će kapetan Josip Barnjak povesti momčad nakon sezone bremenite problemima s leđima.


– Barnjak je dobro podnio treninge. Bilo je, istina, »šumova«, manjih poteškoća s leđima, ali ušao je u dinamične treninge. Sada svi čekamo što će pokazati nova magnetska rezonanca, što će reći neurokirurg. Barnjak je jako bitan kotačić, oko njega možemo napraviti momčad – zaključuje Rajković.


Sep: Od 13. ožujka bez
kune uplate sponzora

Predsjednik Adria Oil Škrljeva Vice Sep još uvijek zbraja »štetu« uzrokovanu pandemijom koronavirusa. Istina, natjecanje u HT Premijer ligi je prekinuto, ali sada će se još teže pronalaziti sredstva za život kluba.


– Stvari su neizvjesne. Tvrke zbrajaju posljedice nakon što su prije mjesec dana izašle iz totalne blokade. Sportu ne ide u prilog ni najava drugog vala koronavirusa – kaže Vice Sep, predsjednik Adria Oil Škrljeva.


Dobra vijest je što je PGŽ zahvaljujući rebalansu odlučio pomoći klubovima.


– Za nas je to bila prva pomoć, način da se premosti jedna crna rupa. Naime, u odnosu na isto razdoblje prošle godine, sada smo na 20 posto prihoda! Od 13. ožujka nismo imali ni kune uplate od sponzora. Ako gradovi i lokalna samouprava ne stanu iza klubova, jesen će biti vrlo teška. Ionako se više ništa ne može planirati. Osim toga, mi smo i prije radili na »štednom modu«, nemaš više gdje srezati troškove. Međutim, optimist sam po prirodi, nadam se da će sve biti u redu – kaže Sep.