Bez prestanka

Na Zametu se puna 24 sata igrala košarka, bili smo na ovom neobičnom maratonu

Katarina Blažević

Foto Ana Križanec

Foto Ana Križanec

Tijekom 24 sata nastupile su 23 ekipe, ali na prvom mjestu bila je dobra zabava i promocija košarke!



Od 18 sati u petak do nešto iza 18 sati u subotu trajala je košarkaška “predstava” na vanjskom igralištu Zameta.


Turnir “24 sata košarke” tako je vremenski “prešišao” svoj naziv, sve je počelo utakmicama najmlađih igrača u mini basketu, a završilo se susretima juniora.





Studenti su bez prestanka igrali tijekom noćnih i ranojutarnjih sati, ali se pokazalo da su možda i teže uvjete imali mlađi sudionici turnira. Djevojčice su danas oko 13 sati, po samom zvizdanu i uz oko 30 Celzijevih stupnjeva, ipak bez ikakvog problema odradile svoj dio.


– Jako je zabavan turnir, ipak nam je zabava na prvom mjestu, ali očekujem i pobjede te nagrade. Jako volim košarku i želim se nastaviti baviti ovim sportom – rekla nam je na pauzi između četvrtina Tija Golubić, koja inače nastupa za mlađe kadetkinje i kadetkinje FSV-a.


Vratiti djecu košarci


Tijekom 24 sata nastupile su 23 ekipe, a najboljima su dodijeljena i priznanja, iako rezultati, naravno, nisu bili važni.



Na prvom mjestu bila je dobra zabava i promocija košarke u gradu u kojem ovaj sport već nekoliko godina nije na najvišoj razini.


– Cilj nam je i bio izgradnjom i uređenjem ovog igrališta prije nekoliko godina vratiti djecu košarci.


Ovim turnirom i promocijom košarke puno je djece obogaćeno lijepim trenucima i druženjem međusobno po klubovima.



Dječji osmijeh na kraju nam govori da je turnir uspio i da je sve ovo što smo organizirali i pomučili se u klubu na kraju ispalo kao pravi gušt, ali i motiv za daljnji rad – kaže Vladimir Matošević, trener mlađe uzrasnih ekipa u Košarkaškom klubu Zamet.


Imaju i vrtić


Zamećani zadnje četiri godine u klubu imaju i košarkaški vrtić, a brojem članova su zadovoljni, iako ih je, kao i ostale klubove, pomalo unazadila pandemija koronavirusa.



– Mini basket liga te liga dječaka i jesu napravljeni kako bi se promovirala košarka. Nažalost, već tridesetak godina nam hrvatska seniorska reprezentacija nije napravila neki bolji rezultat pa se trudimo što više možemo da sami privučemo djecu, i dječake i djevojčice, u ovaj sport.


Nama na Zametu je ove godine to stvarno dobro krenulo, iako je bila aktivna pandemija.


Trenutno imamo pedesetak djece, čime smo izuzetno zadovoljni, a nadamo se da bismo pomoću ovakvih turnira mogli privući još više članova – dodaje Matošević.