Premijer liga košarkaša

Na Mavrince stiže pretposljednja momčad Premijer lige, Škrljevčani pucaju na puni plijen

Luka Medak

Antonio Boban/Foto Arhiva NL

Antonio Boban/Foto Arhiva NL

I dok Arslanagića neće biti još najmanje jedno kolo, protiv Furnira bi ponovo trebao zaigrati Fran Pilepić, koji je iza Robertsona drugi najbolji strijelac ekipe



RIJEKA Košarkaši Adria Oil Škrljeva u subotu (18 sati) dočekuju Furnir iz Dubrave. Nakon neugodnih poraza od Cibone i Zadra ovo je Škrljevčanima prigoda da se vrate pobjedama, pogotovo jer im je postalo ugroženo i šesto mjesto u HT Premijer ligi na kojemu se trenutačno nalaze.


– Nakon odlične predstave protiv Gorice imali smo mali pad. Protiv Cibone i Zadra loše smo ušli u utakmicu, a protiv takvih se ekipa jako teško vratiti, oni to znaju iskoristiti. Uostalom, nismo bili ni kompletni, nemamo tako širok kadar kao što imaju Zadar i Cibona pa nam svaki igrač nam jako puno znači, tako da su nam izostanci Arslanagića i Pilepića bili velik hendikep već u startu – objašnjava kapetan Škrljeva Antonio Boban.


I dok Arslanagića neće biti još najmanje jedno kolo, protiv Furnira bi ponovo trebao zaigrati Fran Pilepić, koji je iza Robertsona drugi najbolji strijelac ekipe. Osim utakmice protiv Splita koju će morati naknadno odigrati, Škrljevčani su favoriti u svim preostalim susretima do kraja sezone.




– Sve ekipe koje nam slijede već smo pobijedili ranije ove sezone i definitivno želimo to ponoviti. Furnir nam je prilika da se vratimo iz ove negative i da krenemo s novim nizom pobjeda pa naposljetku uspješno završimo sezonu i zadržimo šesto mjesto za doigravanje – komentira Boban.


Ipak, bez obzira na stanje na ljestvici, ni Furnir neće biti lagan protivnik. Kao pretposljednja momčad lige u prošlom su kolu pobijedili Zabok, koji je četiri mjesta bolje plasiran.


– Furnir je puno bolji nego što je bio u prvom dijelu sezone, dosta su se digli kao momčad.


Nisam se iznenadio što su pobijedili Zabok, definitivno će i nama biti nezgodan protivnik. Imaju vrhunskog Amerikanca na poziciji razigravača koji je odličan »scorer«, a i ostali igrači nam mogu zagorčati život, pogotovo ako uđemo mlako u susret, kao protiv Cibone i Zadra. Moramo samo ući čvrsto u utakmicu i pokazati da smo favoriti, ipak oni dolaze na naš teren – zaključuje Boban.