Stižu svježe snage

U Adria Oil Škrljevu slažu momčad za novu sezonu: “Nema spuštanja ljestvice ambicija”

Valentina Prokić

Vice Sep/M. LEVAK

Vice Sep/M. LEVAK

I dalje ćemo biti ozbiljan takmac svima i cilj nam je uloviti doigravanje. Stabilan smo klub te želimo plasman u sredinu ljestvice - tvrdi predsjednik Vice Sep



RIJEKA  Košarkaši Adria Oil Škrljeva na odmoru su do sredine kolovoza, no Uprava na čelu s predsjednikom Viceom Sepom marljivo radi na slaganju momčadi koja će krenuti u novu sezonu i boriti se s izazovima Premijer lige.


Momčad koja je nosila AO Škrljevo u zadnjim sezonama predvođena Josipom Barnjakom i Tonijem Jelenkovićem kreće s Mavrinaca u nove izazove. Dva nova igrača koja će u novoj sezoni nositi zeleni dres zasad su mladi Vito Smojver i Noa Svoboda.


– Krenuli smo polako, ne žurimo. Većina igrača koja je igrala zadnje dvije, tri godine otišla je zbog isteka ugovora, a mi krećemo dalje s mladim, svježim igračima. I Svoboda i Smojver su domaći, perspektivni igrači koji imaju kvalitetu te su potpisali dugoročne ugovore. Trener Rajković poznat je po tom što je veliki radnik i što voli raditi s igračima. Mislimo im priključiti dva, tri iskusnija igrača u idućem razdoblju jer mladi ipak ne mogu sami – kaže Vice Sep, predsjednik Adria Oil Škrljeva.




Na Mavrincima žele što manje igrača sa strane, ali i što manje stranaca, no tržište igrača sve je siromašnije.


– Zahtjevi klubova i igrača se razlikuju, tako da igrači odlaze van, ponajviše u srednju Europu. Mi ne možemo pratiti europske klubove kada su financije u pitanju, iako to nisu veliki ugovori, veći su nego što ti igrači mogu dobiti kod nas. Smojvera smo htjeli i lani, ali otišao je na Island te nam je drago da smo ga uspjeli vratiti. Mislim da mladi igrači moraju malo više igrati ovdje, strpiti se prije odlaska u inozemstvo, steći malo više iskustva u Premijer ligi jer onda će biti i bolje pripremljeni za inozemstvo. Mi ćemo dovesti još neke mlade igrače, a među njima će se sigurno naći novi Barnjak. Jelenković i Barnjak nisu bili stari igrači, oni su 1998. i 1999. godište, ali su imali puno sezona u Premijer ligi u nogama. Sigurno je da će i nova momčad izgledati, čak i bolje, ali neće imati taj broj utakmica u nogama i zato ćemo dovesti neke iskusnije pojedince da im damo priliku da odrastu na pravi način – dodaje Sep.


Bez obzira na pomlađeni sastav koji će ući u novu sezonu, Adria Oil Škrljevo će i dalje biti konkurentno.


– Ne spuštamo ljestvicu ambicija. I dalje ćemo biti ozbiljan takmac svima i cilj nam je uloviti doigravanje. Stabilan smo klub te želimo plasman u sredinu ljestvice, od petog do sedmog mjesta. Siguran sam da će nova momčad, kada ju kompletiramo, to moći – zaključio je Sep.


Pripreme Škrljeva koje kreću nakon Velike Gospe već su prilično bukirane, klub je pozvan na turnir u Italiju, a zatim će Talijani stići u Mavrince. Najvjerojatnije će se prihvatiti i poziv za sedmodnevnu turneju po Crnoj Gori, uz neke domaće dogovorene utakmice.