Premijer liga košarkaša

Kapetan košarkaša AO Škrljeva uoči sudara s Alkarom: “Ovo je jedna od najvažnijih utakmica sezone”

Valentina Prokić

Josip Barnjak/Foto Arhiva NL

Josip Barnjak/Foto Arhiva NL

Sve je još uvijek u našim rukama, ali moramo pobijediti i o drugačijem ishodu ne razmišljamo - kaže Barnjak



MAVRINCI  Košarkaši Adria Oil Škrljeva od 17 sati na svom parketu dvorane na Mavrincima dočekuju sinjski Alkar. Zaostala je to utakmica 16. kola koju domaći košarkaši moraju pobijediti žele li u Ligu za prvaka za koju šanse još uvijek postoje.


– Današnja utakmica je svakako jedna od najvažnijih ove sezone, ako ne i najvažnija. Sve je još uvijek u našim rukama, ali moramo pobijediti i o drugačijem ishodu ne razmišljamo – odlučno je poručio kapetan momčadi Adria Oil Škrljeva Josip Barnjak.


Momčad s Mavrinaca je u negativnom nizu, nakon neugodnog poraza od Zaboka u kojem se igrom baš i nisu iskazali, Škrljevčani su doživjeli poraz u Zagrebu od Cibone i doma od Splita, ali u sasvim drugačijim utakmicama u kojima je igra bila sasvim solidna te bi i preokret bio zaslužen.




– Stvarno smo igrali dobro u dvije zadnje utakmice, ali nažalost nismo te utakmice uspjeli završiti na najbolji način za nas, bodovima. No, igra je bila sasvim dobra za razliku od one koju smo pružili protiv Zaboka – dodao je Barnjak.


Izuzev dvoboja s Alkarom, Adria Oil Škrljevu su preostale još dvije utakmice u prvom dijelu prvenstva, obje sa Cedevitom Junior, jedna zaostala i jedna ona iz posljednjeg 22. kola koje je na rasporedu 5. ožujka.


– Ako dobijemo dvije od te tri utakmice sigurno smo u Ligi za prvaka. Po nekim računicama dosta je i jedna, ali tada ovisimo o Zaboku. No, na nama je da razmišljamo samo o sebi i da se koncentriramo na našu igru i naš rezultat. Svi smo spremni i znamo što moramo učiniti – zaključio je kapetan Zelenih.