Adria Oil Škrljevo

Košarkaši iz Mavrinaca potegnuli do Osijeka na prvi pripremni susret i odnijeli pobjedu

Zlatko Horvat

Trener Damir Rajković s ekipom/Foto Arhiva NL

Trener Damir Rajković s ekipom/Foto Arhiva NL

Pojačanja su pokazala da se na njih može računati. Gunjina je donio sigurnost i mirnoću, Vrgoč borbenost. Solidan je bio i Australac Bosniakis - kaže trener Rajković



RIJEKA Prijateljski susret košarkaša: Vrijednosnice – Adria Oil Škrljevo 87:95 (24:29, 16:16, 30:23, 17:27). Mala dvorana Gradski vrt. Suci: Mikulić, Hartman, Barišić (svi Osijek).
VRIJEDNOSNICE: Špehar 4, Jordano 20, Filipović, Kujundžić 18, Dylan 27, Porobić 2, Vedriš 2, Topolović 14, Mamić, Lakić.
ADRIA OIL ŠKRLJEVO: Bosniakis 13, Robertson 11, Arslanagić 8, Jelenković 9, Gunjina 18, Barnjak 3, Kostić 2, Cvitković 6, Bjelanović, Vrgoč 21, Vucić 4.


Košarkaši Adria Oil Škrljeva pobijedili su u prvoj pripremoj utakmici za novu sezonu u HT Premijer ligi. S obzirom na to da su zbog bez mogućnosti odigravanja utakmica sa slovenskim momčadima, što je prije pojave koronavirusa bilo uobičajeno, morali su potegnuti čak do Osijeka.


Sastav Damira Rajkovića dobio je prvi od dva dogovorena susreta, slijedi uzvrat u Mavrincima iduće subote. Još su dogovorena dva susreta s Cedevitom junior i jedan s Puljanima.




– S Osječanima smo završili prvenstvo prije prekida, sada smo krenuli s pripremnom utakmicom protiv njih – kaže trener Damir Rajković, koji nije mogao računati na viroznog Antonija Bobana, dok su Vucić i Bjelanović zbog ozljeda imali minimalnu minutažu. Zato je prvu utakmicu poslije godinu dana igrao Josip Barnjak, koji je dobio zeleno svjetlo za treninge poslije problema s leđima koji su se odužili.


– Zadovoljan sam s prva dva tjedna priprema, ali i onime što su igrači pokazali u Osijeku. Moramo se još upoznati, bilo je puno rotacija, ali sviđa mi se što je momčad u posljednjoj četvrtini odigrala kao u prvoj. Pokazali su momčadski duh i to će nas, vjerujem, krasiti ove sezone. Pojačanja su pokazala da se na njih može računati. Gunjina je donio sigurnost i mirnoću, Vrgoč borbenost. Solidan je bio i Australac Bosniakis – dodaje Rajković.


Njegova momčad je minus od dva poena s početka posljednje dionice pretvorila u pobjedu na gostujućem parketu.