Premijer liga košarkaša

Košarkaši AO Škrljeva pred novim ispitom: “Ritmom i pravom energijom protiv iskustva Zaboćana”

Zlatko Horvat

Antonio Boban i Jure Gunjina (AO Škrljevo)/Foto Arhiva NL

Antonio Boban i Jure Gunjina (AO Škrljevo)/Foto Arhiva NL

Zabok je zaista dobra momčad, koja se dodatno pojačala, došli su im iskusni Markota i Petar Marić - upozorava kapetan Antonio Boban



RIJEKA  U Premijer ligi danas će se odraditi tri susreta petoga kola. Jedan od njih odigrat će se u Mavrincima, košarkaši Adria Oil Škrljeva ugostit će susjede s ljestvice, sastav Zaboka. Obje momčadi na polovičnom su učinku (2-2), ali gosti stižu s nizom od dvije pobjede.


– Zabok je zaista dobra momčad, koja se dodatno pojačala, došli su im iskusni Markota i Petar Marić. Dobro su posloženi, a u posljednja dva kola pobijedili su Alkar u Sinju i Osječane u Zaboku – kaže kapetan sastava iz Mavrinaca Antonio Boban. – Markota i Martić dodatno su im podignuli kvalitetu, neće biti nimalo lako.


Boban je četvrti strijelac momčadi Damira Rajkovića, koja bi novom pobjedom zaplovila prema gornjem dijelu ljestvice.




– U prvoj utakmici prvenstva protiv Sonik Puntakmike nismo se snašli, nismo odigrali ono što smo trenirali. U idućim dvjema utakmicama, u kojima smo pobijedili, to je izgledalo super. Mislim da je i porazu od Splita pokazali kako želimo igrati. Bili smo agresivni, odradili susret s puno ritma i energije.


Morat će to ponoviti i danas žele li do bodova. Zabok je uvijek neugodan, uvijek im u pomoć stigne netko od kvalitetnih igrača iz glavnoga grada.


– Na dobrom smo putu i iskreno se nadam da ove sezone ostanak neće doći u pitanje. Dobra je vijest što se oporavili Ivan Vrgoč i Mario Rajčić. Vrgoč je ozlijedio gležanj, Rajčić preponu, ali obojica su sada OK.


Na utakmici će moći biti nazočni gledatelji, ali pod epidemiološkim mjerama.