Mario Rajčić

Košarkaši AO Škrljeva nakon poraza od Zaboka idu u goste Ciboni: “Nismo bili pravi kao momčad, u Zagreb se idemo ‘potući'”

Valentina Prokić

Mario Rajčić/Foto M. GRACIN

Mario Rajčić/Foto M. GRACIN

Trebamo ovo što prije analizirati, naučiti iz grešaka tako da se ne ponove iduću utakmicu protiv Cibone – rekao je najefikasniji protiv Zaboka Mario Rajčić



MAVRINCI Košarkaši Adria Oil Škrljeva izgubili su i drugu utakmicu od Zaboka, ovaj puta na domaćem parketu (62:75). Bila je to, izuzev prve četvrtine u kojoj su se domaći košarkaši dobro držali, jednosmjerna utakmica u kojoj su Zeleni pokušavali stizati prednost Zaboka koja nije bila (pre)velika, ali je konstantno održavana.


Nisu Škrljevčani bili pravi u subotu navečer, bilo je tu previše grešaka, ishitrenosti i brzopletosti u napadu te loša igra u obrani koja je dozvoljavala Zaboku da održava prednost, jednom kada je postignuta.


– Dobro smo krenuli, ali je kasnije ušla neka mala nervoza u nas. Bila nam je ovo jako važna utakmica, ne znam, jednostavno nismo bili pravi. Nije lopta lijepo išla u napadu kao što je išla u zadnje dvije utakmice, u obrani je malo nedostajalo agresivnosti, bili smo premekani. Trebamo ovo što prije analizirati, naučiti iz grešaka tako da se ne ponove iduću utakmicu protiv Cibone – rekao je najefikasniji u domaćim redovima Mario Rajčić.




U drugoj četvrtini kola su krenula nepovratno nizbrdo kada je Zabok, nakon 26:27, polako počeo graditi prednost, koja je do poluvremena narasla na sedam razlike, 32:39. Iako to nije bila nedostižna prednost, u subotu navečer za Škrljevo je bila, jer prilike koje su imali nisu dobro koristili, a obrana je posve podbacila u drugom poluvremenu.


Mario Rajčić je sa svojim tricama u nekim od prijelomnih trenutaka vraćao domaću momčad u igru, no to je bilo kratkoga vijeka jer taj mali podstrek u idućim napadima nije bio nadograđivan.


– Ne gledam to na takav način, išlo je mene u subotu, ići će nekoga drugi dan. Jednostavno kao momčad nismo bili pravi i mislim da je to ključ poraza – mišljenja je Rajčić.


U srijedu Adria Oil Škrljevo očekuje zaostali susret protiv Cibone u Zagrebu.


– Idemo se »potući« u Zagreb pa šta bude – poručio je Mario Rajčić.


Škrljevčani su trenutno šesti na ljestvici s 26 bodova, dva više od Zaboka, koji također ima dvije utakmice manje. Zelene izuzev dviju zaostalih utakmica s Cibonom i Alkarom, očekuje još Split i Cedevita.