Poraz od Komarna

Zelene poremetila Rajčićeva ozljeda i odvela do poraza u Alpe Adria kupu, kapetan bi mogao duže izbivati s terena

Katarina Blažević

Luka Barišić/Foto V. KARUZA

Luka Barišić/Foto V. KARUZA

Važnog kotačića momčadi Damira Rajkovića suigrači su morali iznijeti s terena, a i po njegovoj reakciji se činilo da nije riječ o bezazlenoj ozljedi



MAVRINCI Košarkaši DepoLink Škrljeva upisali su drugi poraz u svojem trećem ovosezonskom susretu u Alpe Adria kupu. Dvoboj sa slovačkim Komarnom prošao je u izjednačenom tonu sve do kraja treće četvrtine kada je Zelene poremetila teška ozljeda gležnja kapetana Marija Rajčića. Važnog kotačića momčadi Damira Rajkovića suigrači su morali iznijeti s terena, a i po njegovoj reakciji se činilo da nije riječ o bezazlenoj ozljedi.


DepoLink Škrljevo – Komarno 69:76

Susret 4. kola grupe C Alpe Adria kupa: DepoLink Škrljevo – Komarno 69:76 (16:18, 17:20, 20:20, 16:18). Dvorana Mavrinci. Gledatelja: 100. Suci: Grbić, Palčić i Smolej (Slovenija).


DEPOLINK ŠKRLJEVO: Bešić, Jelić 14 (4-6), Obukwelu 2 (2-2), Barišić 20 (1-2), Bart 8, Kujundžić 6 (2-3), Rajčić 6 (1-2), Antunović 7 (2-2), Ramme, Smojver 2, Butorac 2, Svoboda 2.




KOMARNO: Stuckey 17 (1-1), Podojak 2 (2-2), Vićentić 11 (2-4), Marković 15 (1-2), Volarik 2, Skvasik 12, Danielič 6, Simko, Foltin 9, Dolnik 2.

Obje su momčadi obrambeno čvrsto otvorile susret, Zeleni su čekali tri minute na prve poene (Smojver za 2:2), nakon što su gosti zaustavili Jelića pod košem, a potom i Antunovića udvajanjem. Bilo je tu promašaja s obje strane, a Antunović i Barišić su dobrom akcijom na sredini četvrtine razbili monotoniju utakmice (6:4), da bi gosti mini serijom u kojoj su ugradili dvije trice preokrenuli rezultat (8:11).


Domaćima je, pak, u prvom poluvremenu nešto lošije išlo na šutu za tri poena, Bart i Jelić su promašili dvije trice zaredom na početku druge dionice. Ali su potom i dobro obranili »pick and roll« Komarna, nakon čega su Rajčić i Barišić ubacili prve trice domaćina – 24:21. Trajalo je vodstvo Škrljeva otprilike četiri minute, kada je Vićentić nanizao pet poena (30:33), dok su Zeleni nanizali pokoju grešku, i dopustili najboljem strijelcu Slovaka, Amerikancu Stuckeyju, lagan šut za tri poena (31:36). Na veliki odmor se i otišlo s prednošću Komarna od pet poena.


Gosti su držali tu prednost i u uvodne četiri minute drugog dijela, nakon čega je došlo do teške ozljede gležnja kapetana Škrljeva Marija Rajčića. Čini se da je to i poremetilo momčad trenera Rajkovića, jer nakon što su na krilima Jelića i Barišića uspjeli dvaput doći i do minimalnog vodstva, na kraju treće dionice je utakmica krenula jednim smjerom. Skvasik je prvo zaredao dvije trice (50:56), da bi potom gosti serijom 8:0 na kraju treće i početku zadnje četvrtine stigli do lijepog vodstva – 53:64. Novopridošli igrač Komarna Marković je tricom u 36. minuti igre doveo svoju momčad i do »plus 14« (55:69). Škrljevčani su do kraja uspjeli tek smanjiti zaostatak.