Pravomoćna presuda

Košarkaš Zadra iz Srbije osuđen na šest mjeseci zatvora jer je u siječnju za vrijeme samoizolacije organizirao zabavu u svojem domu

Portal Novi list

Aleksandar Bursać/Foto PIXSELL

Aleksandar Bursać/Foto PIXSELL

Kako navode srpski mediji Bursać je ugostio svoje suigrače od kojih su neki nakon toga bili pozitivniRIJEKA Srpski mediji prenose kako je Aleksandar Bursać, 205 centimetara visoko krilo iz Rume, koje već drugu sezonu zaredom brani boje  košarkaška Zadra osuđen na šest mjeseci zatvora jer je u siječnju ove godine prekršio izrečenu mjeru samoizolacije.


Kako navodi Blic policija je 13. siječnja ove godine podnijela protiv Bursaća krivičnu prijavu zbog širenja i prenošenja zaraznih bolesti jer je prekršio izrečenu mjeru samoizolacije organiziravši zabavu u svojem domu s još četiri osobe.


Na toj zabavi bilo je i njegovih suigrača koji su kasnije bili pozitivni na koronavirus pa je sud u Zadru donio odluku o počinjenju krivičnog djela.
Dobra vijest za košarkaša Zadra je da je osuđen uvjetno, odnosno šestomjesečnu zatvorsku kaznu morat će odslužiti tek pod uvjetom ako ponovi djelo za koje je osuđen.