Vladimir Anzulović

Trener košarkaša Zadra uoči završnice Kupa Krešimir Ćosić na Zametu: “Nitko u Rijeku neće doći spuštenoga garda”

Zlatko Horvat

Vladimir Anzulović/Foto PIXSELL

Vladimir Anzulović/Foto PIXSELL

Nalazimo se u ludim vremenima i osim zdravlja, ovog trenutka nema dodatno tereta ni za jednu momčad - kaže bivši trener Kvarnera



RIJEKA Vladimir Anzulović, 44-godišnji trener Zadra, povezuje Rijeku, Zagreb, Zadar i Split, koji tek treba potvrditi nastup na Final Fouru Kupa Krešimir Ćosić koji se u petak i subotu igra u centru Zamet. Anzulović je na početku karijere igrao za nekadašnjeg prvoligaša Kantridu, kasnije i za Kvarner gdje je 2012. dobio prvi samostalni trenerski angažman. Sa Zadrom je 2007. osvojio Kup Krešimira Ćosića, a sada ima priliku to učiniti kao trener. Dijete Cibone, gdje je prošao sve mlađe kategorije, bio je trener Splita, a dobro mu je poznat i Centar Zamet.


– Trenirali smo s Kvarnerom 2010 svako jutro na Zametu, odigrali smo i nekoliko utakmica – kaže Vladimir Anzulović, raspitujući se za voditelje smjena u zametskoj dvorani Milana Uzelca i Borisa Čekadu.


Dva kiksa


Zadar brani dvostruku krunu, dok Cibona devet godina čeka krunu. Cedevita junior ima svoju računicu, dok će u srijedu biti poznat posljednji sudionik poslije ogleda Splita i Gorice.




– Nalazimo se u ludim vremenima i osim zdravlja, ovog trenutka nema dodatnog tereta ni za jednu momčad. Naime, u ponedjeljak smo protiv Crvene zvezde u ABA ligi u Beogradu nastupili s devet igrača. Svi imaju problema s koronom, ali sve četiri momčadi koje dolaze u Rijeku očekuju trofej. Nema tu puno kalkulacija.


Zadrani su 11. u ABA ligi (6-12), dok su poslije triju uzastopnih poraza, od Alkara, Cibone i Gorice, skliznuli na četvrto mjesto Premijer lige (14-5).


– Sve ekipe su imale stanke. Skupilo se odgođenih utakmica, ubrzava se ritam i organizmi su slabi. Vremena za trening nema, a bez toga je teško vraćati momčad u natjecateljski ritam. U domaćem prvenstvu smo imali dva neplanirana kiksa, upali smo u seriju poraza nakon deset uspjeha u nizu. U ABA ligu imamo 6-8 otkad sam preuzeo momčad. No, kratak nam je roster, a nije bilo novca za pojačanja. Puno toga će ove sezone krojiti zdravstveni karton.


Motocikl


Sada neće biti vremena ni za pripremu polufinala, uz šuterski trening u četvrtak navečer u Centru Zamet, momčadi će malo pripremati taktiku za suparnika. Anzulović je s Krkom osvojio slovenski Kup 2016. godine, možda je vrijeme za Krešin trofej.


– Sve četiri momčadi dolaze po trofej, nitko neće doći spuštenoga garda. Vjerujem čvrsto da ćemo i mi biti takvi.


Sin Luka uskoro postaje punoljetan. I on je košarkaš, član Krke.


– Dobar je. Imao sam sreću u pogledu žene i djeteta…


Uz obitelj i košarku, Anzulović ima još jednu veliku ljubav. Motocikle.


– Vozim kad uhvatim vremena. To je ljubav koja dugo traje. Volim taj osjećaj kada se stopiš s cestom i prirodom. Ima u Hrvatskoj puno lijepih područja koja su još neistražena, što je dobro za nas…


Ulaznice su puštene u prodaju i mogu se kupiti u TIC-u (Korzo 14) i na blagajni Centra Zamet. Cijena je 100 kuna za tribine za obje polufinalne utakmice u petak (18 i 20.30 sati), 150 za parter, dok je sa subotnji finale (19 sati) cijena 80 kuna za tribine i 100 za parter.