KONFERENCIJSKA LIGA

Komentar Velimira Zajeca, legende Dinama i Panathinaikosa: “PAOK više nema status favorita”

Davor Petrović

Velimir Zajec/Foto PIXSELL

Velimir Zajec/Foto PIXSELL

Za naš nogomet bi bilo odlično da Rijeka prođe. Goran Tomić radi odličan posao i sagradio je respektabilnu momčad koja se može nositi sa suparnicima PAOK-ovog kalibra - ocjenjuje Zajec



ZAGREB U ovom trenutku je savršeno jasno da će HT Prva liga imati barem jednog predstavnika u jesenskom dijelu UEFA-inih klupskih natjecanja. Dinamo je, kao što je poznato, već osigurao mjesto u Europskoj ligi, a još uvijek se, barem teoretski može ukrcati u Ligu prvaka, iako ga očekuje jako težak posao u uzvratu sa Šerifom iz Tiraspola.


Europsku jesen mogla bi uhvatiti i Rijeka, koja je u Solunu ostvarila remi nade na gostovanju kod PAOK-a. Prema mišljenju Velimira Zajeca, legende Dinama i Panathinaikosa te stručnjaka za grčki nogomet, Goran Tomić i njegova momčad imaju više nego pristojne izglede za proboj do jedne od skupina Konferencijske lige.


– Rijeka je napravila odličan rezultat u prvoj utakmici, iako tih 1:1 sada ipak ima manju težinu jer je UEFA ukinula pravilo gola u gostima. Šteta je što su sami zatresli svoju mrežu na isteku sudačke nadoknade te utakmice, ali i ovako možemo reći da su gospodari svoje sudbine – tvrdi Zajec.


Navijač Rijeke




Uz šaljivu napomenu da u ovo doba godine više prati vijesti o koronavirusu i požarima na Jadranu, legendarni Zeko upozorava na jednu vrlo bitnu stvar.


– Rijeka si ne smije dozvoliti bilo kakav oblik opuštanja u uzvratu s PAOK-om. Primijetio sam da su naši klubovi u zadnje vrijeme postali skloni podcjenjivanju, kao da u drugim zemljama ne ulažu u nogomet. Danas nije lako pobijediti nikoga, bez obzira odakle dolazi. Na kraju krajeva, to nam je, na žalost, pokazalo ispadanje Hajduka i Osijeka od Kazahstanaca i Bugara u kvalifikacijama Konferencijske lige – objašnjava 65-godišnji stručnjak.


Kako sam kaže, u četvrtak navečer će navijati za Rijeku.


Za naš nogomet bi bilo odlično da prođu. Međutim, PAOK ima više nego solidnu momčad koja zaslužuje maksimalno poštovanje i uvažavanje. Ne treba zaboraviti da su u prvoj utakmici na svom terenu stvorili puno prilika. Mislim da nakon tog neriješenog rezultata u Solunu PAOK više nema status favorita i nadam se da Rijeka, uz pomoć svojih navijača, može ponoviti ono što je pokazala na uzvratu s Hibernianom. Koliko sam vidio, Goran Tomić tamo radi odličan posao i sagradio je respektabilnu momčad koja se može nositi sa suparnicima PAOK-ovog kalibra – smatra Zajec, koji je prije jedanaest godina smijenjen s pozicije trenera Dinama, nakon ispadanja na jedanaesterce od Šerifa u trećem pretkolu Lige prvaka.


Težak zadatak


Tada je trenutno najeksponiraniji stanovnik Međugorja istaknuo da je moldavska momčad »u rangu Trepče iz Kosovske Mitrovice«. Dinamo je u međuvremenu osjetno ojačao, i igrački, i financijski, a u Tiraspolu je svejedno dobio tri komada, našavši se na rubu novog ispadanja.


– Nisam unutra i ne mogu reći što se točno dogodilo. Ovako mi se čini da je Dinamo podcijenio suparnika i to mu se obilo o glavu. Šerif je momčad u koju se godinama puno ulaže i jasno je da posjeduje određenu kvalitetu. Vjerujem da Dinamo može nadoknaditi ta tri gola, ali to će biti jako težak zadatak. Negativan rezultat iz prve utakmice zahtijeva otvorenu igru od samog početka. U takvim bi se okolnostima obrana lako mogla naći na širokom prostoru, a vidjelo se da Šerif ima izrazito brze i motorički moćne napadače. Nadam se prolazu Dinama, ali jasno mi je koliko će to biti teško i zahtjevno – zaključuje Zajec.