Veldin Hodža

Mladi riječki veznjak: “Ne treba nam sada negativa. I dalje sami odlučujemo o svemu”

Denis Frančišković

Veldin Hodža/Foto PIXSELL

Veldin Hodža/Foto PIXSELL

Sad imamo još veću želju da ispravimo ovaj posrtaj u nedjelju protiv Dinama - tvrdi Veldin Hodža



RIJEKA Rijeka u Kranjčevićevoj jednostavno nije bila prava, nije nabujala kao toliko puta ovog proljeća, rezultat čega su bili kobni prekidi i tri primljena gola u posljednjih sedam utakmica. Sopić je u dosta navrata naglašavao da igra u nekim utakmicama nije bila bajna, ali Rijeka je pobjeđivala i jer se dosta toga poklopilo. Ovog puta baš ništa im nije išlo od noge, gol Obregona probudio je samo lažnu nadu. Igrači su se sami doveli u ovakvu situaciju, sami se moraju iz nje i »iščupati«.


Bude li kao u nizu ranijih utakmica, nema sumnje da će Rijeka odigrati pravu utakmicu s Dinamom. Puno bi toga moglo stati u nedjeljnih, rujevičkih 90 i nešto minuta.


Praktički cijela sezona…




Bijeli su očekivali da će Dinamo dočekati u najmanju ruku bodovno izjednačeni, sada su imperativi neizbježni.


Zapravo, Dinamo se nenadano našao u ulozi Rijeke.


– Jednostavno, sve to možemo pripisati lošem danu, olako smo primili tri gola. Ne znam što bi drugo rekao – kaže Veldin Hodža, izdanak domaće škole nogometa i igrač u srcu momčadi. –


Hoće li nas ovo poljuljati? Ovaj poraz će, smatram, jedino pojačati naše ambicije i motive.


Sad imamo još veću želju da ispravimo ovaj posrtaj u nedjelju protiv Dinama.


U cijeloj svježoj priči oko Kranjčevićeve strše izuzetno loše reakcije kod prekida.


Praktički riječki su igrači uvelike pomogli Lokosima da matiraju Labrovića.


– Ti prekidi su nas jako stajali, ali to je tako u nogometu. Izgubili smo, ali nedjelja donosi novu priliku i idemo sve to popraviti. Lokosi su bili ovog puta bolji i treba im čestitati – dodaje Hodža.


Lokomotiva je prije utakmice važila kao potencijalna »nagazna mina«, momčad koja je pobijedila već Dinamo u Maksimiru i Hajduk na Poljudu.


Sad je bila kobna i za Rijeku u izuzetno važnom trenutku za Sopićevu momčad.


– I dalje odlučujemo samo o svojoj sudbini. Ne treba stvarati neki pritisak ili krenuti s negativnim pričama. Nadam se da ćemo biti pravi. Čeka nas teška utakmica za koju ćemo se pripremiti najbolje što možemo.


Ne sumnjam da ćemo dati sve od sebe da pobijedimo. Dinamo opet izgleda jako dobro, dižu se i bit će zahtjevno, ali imamo i mi svoje adute. Ta utakmica možda odluči, a možda i ne.


Tribine za sudar sezone s Dinamom su već rasprodane, slobodnih mjesta više nema. I medijima je sve toliko zanimljivo da se traži akreditacija više. Ipak igraju dvije najbolje momčadi ove sezone…


– Pun stadion neće biti ništa novo. Tako je stalno u zadnje vrijeme i hvala navijačima. Nadamo se da ćemo ih obradovati – zaključuje Hodža.