Transferi

Juventus u zadnjim satima prijelaznog roka prodao Tottenhamu napadača i veznjaka, Conte ih je osobno tražio

Hina

Dejan Kuluševski/Foto: REUTERS

Dejan Kuluševski/Foto: REUTERS

Ova dvojica igrača stižu kao pojačanja koje je tražio trener Spursa Antonio Conte, koji je imao priliku upoznati obojicu igrača u protekle dvije sezone u Serie ALONDON Švedski napadač Dejan Kuluševski i urugvajski veznjak Rodrigo Bentancur napuštaju Juventus iz Torina kako bi se pridružili londonskom Tottenhamu, objavila su dva kluba u ponedjeljak nekoliko sati prije kraja zimskog prijelaznog roka.


Velika nada švedskog nogometa Kuluševski (21), stigao je u Italiju prije 18 mjeseci za 44 milijuna eura kako bi postao jedan od predvodnika novoga Juventus, a sada ga prodaju pod sličnim financijskim uvjetima Tottenhamu. Londonski klub će prvo platiti 10 milijuna eura za posudbu na 18 mjeseci, do lipnja 2023., a zatim će ga morati otkupiti, prema određenim sportskim kriterijima, za 35 milijuna eura.


Bentancur (24) je u Torinu od 2017, a prodan je za odštetu od 19 milijuna eura, čemu se može dodati 6 milijuna eura bonusa vezanih uz sportske kriterije.
Ova dvojica igrača stižu kao pojačanja koje je tražio trener Spursa Antonio Conte, koji je imao priliku upoznati obojicu igrača u protekle dvije sezone u Serie A, a nije nevažno što će donijeti Juventusu nešto svježeg novca nakon uloženih 70 milijuna eura da se dovede srpski napadač Dušan Vlahović.


Oslobodili su i prostor u proračunu za švicarskog internacionalnog veznjaka Denisa Zakaria, a Juve bi se također trebao osloboditi velškog veznjaka Aarona Ramseya, koji će na posudbu u Glasgow Rangerse.


Veznjak Tanguya Ndombelea iz Tottenham Hotspura vratio se u bivši klub Lyon na posudbu do 30. lipnja 2022. s opcijom otkupa za 65 milijuna eura. Ndombele, koji se pridružio Spursima iz Lyona za klupski rekord od 73 milijuna dolara u 2019., nije uspio impresionirati u Engleskoj, a navijači su ga izviždali kada je zamijenjen protiv Morecambea u FA kupu ranije ovog mjeseca.