Rocketsi u seriji od četiri pobjede

John Wall nakon pobjede “bocnuo” Hardena: “Puno je lakše igrati s igračima koji žele biti ovdje”

Portal Novi list

John Wall/Foto: REUTERS

John Wall/Foto: REUTERS

"Otkako se dogodila razmjena, dobili smo momčad koju smo htjeli i igrače koji žele biti ovdje i to čini razliku", rekao je Wall nakon utakmice.



RIJEKA Houston Rocketsi su u četvrtak navečer na domaćem terenu svladali Portland Trailblaizerse za svoju četvrtu uzastopnu pobjedu. U tome su ih predvodili Victor Oladipo s 25, Christian Wood s 22 i John Wall s 20 poena, a momčad iz Teksasa je gubila čak 20 razlike odmah u prvoj četvrtini, no uspjela se vratiti i uzeti pobjedu.


“WOW faktor”, kako nazivaju trojac Wood-Oladipo-Wall, zasad je jedno od najugodnijih iznenađenja lige. Otkako je otišao James Harden u potpunosti se promijenio identitet momčadi i s 22. mjesta skočili su na 2. mjesto najbolje obrane lige i nazale se vrlo blizu zoni doigravanja, a novi glavni razigravač Rocketsa John Wall smatra kako je za ovaj mini-uspjeh zaslužan odlazak Jamesa Hardena.


“Na početku sezone momčad nije igrala kako je željela jer je imala igrače koji nisu željeli biti ovdje. Teško je tako igrati. Otkako se dogodila razmjena, dobili smo momčad koju smo htjeli i igrače koji žele biti ovdje i to čini razliku”, rekao je Wall nakon utakmice.




Slično razmišlja i njegov novi suigrač Victor Oladipo, koji je također u Houston došao razmjenom Hardena.


“Osjećam se odlično otkako sam došao u Houston. Imam osjećaj da smo svi fokusirani na istu stvar i da svi imamo nešto za dokazati.”


Rocketsi prvo moraju dokazati da mogu nastaviti s ovakvom igrom, a sljedeća prepreka za nastavak niza su im momčadi iz gornjeg dijela tablice, San Antonio i Memphis, tako da će im ovo biti savršena prilika da potvrde svoje riječi.