BOMBA IZ NBA LIGE

Nezadovoljni James Harden konačno razmijenjen, pridružuje se bivšem suigraču u Netsima

Hina

James Harden/FOTO: Reuters

James Harden/FOTO: Reuters

U opsežnoj igračkoj razmjeni sudjelovala su čak četiri kluba, jer su se Houstonu i Brooklynu pridružili Cleveland i Indiana.



HOUSTON Samo dan nakon što je izjavio da Houston Rocketsi nemaju dovoljno dobru momčad, James Harden je napustio klub u kojem je igrao posljednjih osam sezona, a njegovo novo odredište su Brooklyn Netsi, gdje će se ponovno pridružiti bivšem suigraču iz Oklahoma Cityja Kevinu Durantu, objavio je američki ESPN.


U opsežnoj igračkoj razmjeni sudjelovala su čak četiri kluba, jer su se Houstonu i Brooklynu pridružili Cleveland i Indiana.


Netsi su u Houston poslali beka Carisa LeVerta, kojeg su Rocketsi proslijedili Pacersima, a iz Indiane je doveden Victor Oladipo. Uz to će Houston dobiti Brooklynove izbore u prvom krugu na NBA darftovima 2022., 2024. i 2026., a zamijenit će redoslijed biranja 2021., 2023., 2025. i 2027.




Rocketski su dobili i Clevelandov izbor u prvom krugu 2022., koji su Cavaliersi prije toga primili od Milwaukeeja.


Cavsi su do Netsa dobili centra Jarretta Allena i krilnog igrača Taureana Princea, dok će iz Clevelanda put Houstona krenuti bek Dante Exum, a dres Netsa će majicom Houstona zamijeniti krilo Rodions Kurucs.


Momčad Netsa s najboljim strijelcem NBA lige u posljednje tri sezone, Kevinom Durantom i Kyriejem Irvingom na igračkom popisu s pravom se mogu smatrati jednim od favorita u Istočnoj konferenciji NBA lige i kao jedan od legitimnih kandidata za nastup u finalu doigravanja. Naravno, ako će najveće zvijezde momčadi ostati u optimalnom fizičkom stanju i ako će Steve Nash uspjeti napraviti optimalnu koncepciju igre.