NBA liga

Harden napušta Philadelphiju, dva kluba su u igri za njegov potpis

Hina

James Harden/Foto REUTERS

James Harden/Foto REUTERS

Veliki problem ove razmjene mogla bi biti činjenica da se trenutačni Hardenov ugovor ne može produljiti, a ističe za godinu dana kada će Harden postati neograničeni slobodni igrač



PHILADELPHIA Brojni američki mediji navode kako je 33-godišnja košarkaška zvijezda James Harden podnio zahtjev za razmjenu te je već odigrao svoju posljednju utakmicu za Philadelphiju.


„Harden i Philadelphia zajedno surađuju u pronalasku igračeve nove momčadi“, pišu američki mediji i pritom navode da su trenutačno dvije najrealnije opcije, tim redom, Los Angeles Clippers i New York Knicksi. Harden je, inače, rođen u Los Angelesu.


Veliki problem ove razmjene mogla bi biti činjenica da se trenutačni Hardenov ugovor ne može produljiti, a ističe za godinu dana kada će Harden postati neograničeni slobodni igrač.




Harden je iza sebe imao odličnu sezonu u Philadelphiji koja je od Bostona ispala u drugom krugu doigravanja Istočne konferencije. Harden je po utakmici postizao 21 poen uz 6.1 skok, čak 10.7 asistencija i 1.2 ukradenu loptu po susretu.


Na draftu 2009. godine Oklahoma City je kao treći izbor uzeo Hardena koji je u tom klubu bio do 2012. godine. Potom je sve do 2021. nosio dres Houstona nakon čega je još igrao za Brooklyn i Philadelphiju.