Nakon ispadanja

Jedna od najboljih nogometašica svijeta se nakon ispadanja sa SP-a oprostila od reprezentacije. Promašila je penal

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Amerikanke su izgubile nakon izvođenja jedanaesteraca, a upravo je Rapinoe bila jedna od tri američke igračice koju su promašile udarac s bijele točke



MELBOURNE Jedna od najboljih nogometašica svijeta Amerikanka Megan Rapinoe (38) sa suzama se oprostila od američke vrste nakon poraza od Švedske u osmini finala Svjetskog prvenstva u Australiji i Novom Zelandu.


Amerikanke su izgubile nakon izvođenja jedanaesteraca, a upravo je Rapinoe bila jedna od tri američke igračice koju su promašile udarac s bijele točke.


“Jednostavno nije to bio naš dan”, rekla je Rapinoe za Fox Sports.




“Međutim, osjećam se stvarno zahvalno i radosno. Voljela sam igrati za ovu ekipu, za moju zemlju. Bila mi je čast,” rekla je uplakana 38-godišnja nogometašica koja je za američku vrstu upisala 202 nastupa i zabila 63 gola.


Rapinoe je tijekom karijere osvojila olimpijsko zlato (2012) i broncu (2020), te dva zlata na svjetskim prvenstvima (2019, 2015).


Prije četiri godine je osvojila Zlatnu loptu i Zlatnu kopačku kao najbolja igračica i strijelac SP-a u Francuskoj, a te je godine dobila i nagradu FIFA-e za najbolju nogometašicu svijeta.


“Uvijek sam pokušavala igrati nogomet na pravi način i raditi stvari na pravi način”, kazala je.


Rapinoe planira završiti svoju klupsku sezonu s ekipom OL Reign prije odlaska u mirovinu.


Bila je vodeći glas američkih igračica u njihovoj borbi za jednakost plaća, a bila je zagovornik i brojnih LGBTQIA+ organizacija.


Prošle godine je dobila predsjedničku medalju slobode, najveću civilnu čast Sjedinjenih Država, zajedno s osvajačicom zlatne olimpijske medalje u gimnastici Simone Biles.