Luis Rubiales

Šef španjolskog saveza poljubio u usta nogometašicu. Njoj se nije svidjelo, ljudi mu se rugaju

Portal Novi list, Hina

Foto Reuters

Foto Reuters

Kada je našila Hermoso, zagrlio ju je i rukama privukao njenu glavu k sebi pa ju poljubio u usta, nakon čega se smijao



Predsjednik španjolskog nogometnog saveza Luis Rubiales (45) primio je rukama za glavu španjolsku reprezentativnu napadačicu Jenni Hermoso (33) te ju poljubio u usta tijekom dodjele zlatnih medalja za osvojeno Svjetsko prvenstvo, što se igračici nije svidjelo kao niti brojnim gledateljima u Španjolskoj.





Španjolska ženska nogometna reprezentacija pobijedila je u nedjelju s 1-0 Englesku u finalu Svjetskog prvenstva.
Prije nego su podigle pobjednički pehar, igračice su jedna po jedna primale zlatne medalje.



Na podiju, među osobama koje su tom prilikom čestitale igračicama, nalazio se i Rubiales. Kada je našila Hermoso, zagrlio ju je i rukama privukao njenu glavu k sebi pa ju poljubio u usta, nakon čega se smijao.



Televizijska snimka ubrzo se proširila društvenim mrežama.


Hermoso, koja igra za meksički klub Pachuca, kasnije je u svlačionici u izravnom prijenosu preko Instagrama smijući se rekla: “Eh, nije mi se svidjelo”.



Netko joj je u svlačionici pokazivao video isječak tog trenutka na što je ona odgovorila: “Što ja radim? Pogledaj me, pogledaj”.


Neki korisnici su preko Twittera optužili Rubialesa, koji je od 2018. na funkciji predsjednika saveza, za neprimjereno ponašanje.



“Jesi li tako ljubio (kapetana) Jordija Albu kada je muška reprezentacija osvojila Ligu nacija (u finalu protiv Hrvatske)”, napisao je jedan korisnik.


Rubiales se nije očitovao o svom postupku.



Hermoso, koja je tijekom karijere igrala za Atletico Madrid i Barcelonu, u 70. minuti utakmice s Engleskom nije iskoristila jedanaesterac pri vodstvu Španjolske od 1-0. Ona je upisala više od sto nastupa za Španjolsku.