EuroBasket

Hrvatska pobijedila Ukrajinu u još jednoj triler završnici i vjerojatno izbjegla Srbiju u osmini finala

Hina

Krunoslav Simon/Foto REUTERS

Krunoslav Simon/Foto REUTERS

Prvi hrvatski strijelac bio je Bojan Bogdanović s 27 poena, a imao je i sedam skokova te tri asistencije. Dominik Mavra je dodao 13, a Kruno Simon 11 koševa uz šest skokova



MILANO Hrvatska košarkaška reprezentacija pobijedila je Ukrajinu 90-85 (21-21, 24-21, 22-25, 23-18) u posljednjem, petom susretu skupine C na EuroBasketu.


Time je sigurno izbjegla četvrto mjesto u svojoj skupini te će gotovo sigurno zauzeti treće mjesto, što znači da će za suparnika imati drugoplasiranu momčad iz skupine D. Hrvatska još uvijek može biti druga, ali za to se treba dogoditi malo vjerojatna pobjeda Velika Britanije protiv Italije kasnije tijekom četvrtka.


Prvi hrvatski strijelac bio je Bojan Bogdanović s 27 poena, a imao je i sedam skokova te tri asistencije. Dominik Mavra je dodao 13, a Kruno Simon 11 koševa uz šest skokova.




Kod Ukrajine najbolji su bili Volodimir Herun s 21 poenom i Bogdan Bliznjuk sa 16.


U izjednačenoj utakmici prvi je odmak Hrvatska napravila početkom druge četvrtine kada je serijom 9-0 pobjegla na 30-21. Nešto kasnije, a uslijed pogođenih trica Mavre, Šarića i Hezonje, imala je Hrvatska i plus od 12 koševa. No, unatoč dobroj igri u drugoj četvrtini, što je bilo posebno potencirano odličnim izdanjem Dominika Mavre, na odmor se otišlo uz malih 45-42 za Hrvatsku.


Dobrom napadačkom igrom Bojana Bogdanovića u nastavku susreta (dvije vezane trice) Hrvatska je opet pobjegla na nešto osjetniju razliku od 61-53, ali opet se Ukrajina zbog mekane hrvatske igre u obrani vratila i uoči posljednje četvrtine rezultat je bio 67-67.


U zadnjoj dionici ukrajinski su košarkaši preuzeli kontrolu rezultata, ali je Hrvatska uzvratila dalekometnim šutovima. Dvije trice je pogodio Simon, po jednu Bogdanović i Ramljak za vodstvo 86-79 tri minute prije kraja. Do kraja je Hrvatska sačuvala vodstvo, ali nije uspjela dobiti ogled s devet ili više poena razlike što bi garantiralo drugo mjesto na ljestvici.