Zadar dočekuje odbojkašice

Hrvatska će ovoga ljeta biti jedan od domaćina Europskog prvenstva za odbojkašice. Evo gdje će se održati

Hina

Zadar nikada prije nije bio domaćin odbojkaškog natjecanja tako visokog profila – iako je Hrvatska bila domaćin izdanja EuroVolleya 2005. u Zagrebu i Puli, a davne 1975. godine Rijeka je bila među onima koji su ugostili žensko Europsko prvenstvo



LUXEMBOURG Zadar, Beograd, Plovdiv i Cluj-Napoca potvrđeni su za gradove-domaćine Europskog prvenstva za odbojkašice, koje će igrati se od 18. kolovoza do 4. rujna ove godine, uz sudjelovanje 24 najbolje ekipe u Europi, potvrdio je Europski odbojaški savez (CEV).


Ova četiri grada i njihove matične države – Srbija, Bugarska, Hrvatska i Rumunjska – pokušat će ponoviti, pa čak i premašiti uspjeh postignut izdanjem Europskog prvenstva iz 2019. godine, čiji su domaćini bili Turska, Poljska, Mađarska i Slovačka.


Zadar će doživjeti pravo odbojkaško ljeto sljedeće godine, jer prije nego što EuroVolley dođe u grad, u svibnju bi trebao biti domaćin kvalifikacija za EURO odbojkaša, kao i ženski FIVB Challenger Cup. Zadar nikada prije nije bio domaćin odbojkaškog natjecanja tako visokog profila – iako je Hrvatska bila domaćin izdanja EuroVolleya 2005. u Zagrebu i Puli, a davne 1975. godine Rijeka je bila među onima koji su ugostili žensko Europsko prvenstvo.




“Osigurali smo partnerstvo četiri grada čiji stanovnici tradicionalno jako vole sport općenito i odbojku, točnije izdanje EuroVolleya 2021. nastavit će trend koji smo postavili u 2019. godini, dovodeći elitnu odbojku u neviđen broj zemalja, koje udružuju snage kako bi pružile vrhunski odbojkaški spektakl i iskustvo. Želim zahvaliti odgovarajućim nacionalnim i gradskim vlastima na podršci i nadam se da će, ako uspijemo staviti pandemiju pod kontrolu, što veći broj stranih navijača moći otputovati u ove gradove kako bi podržali svoje omiljene ekipe i uživali u vrhunskoj odbojci“, rekao je predsjednik CEV-a Aleksandar Boričić.