LAUREUS 2021.

Hamilton, LeBron, Nadal i Lewandowski predvode nominacije prestižne nagrade za sportaša godine

Portal Novi list

Lewis Hamlton/Foto REUTERS

Lewis Hamlton/Foto REUTERS

Za najboljeg sportaša godine nominirani su atletičari Armand Duplantis i Joshua Cheptegei, LeBron James, Lewis Hamilton, Rafael Nadal i Robert Lewandowski. Duplantisu, Cheptegeiu i Lewandowskom ovo su prve nominacije u karijeri, LeBronu je ovo već peta, no nijednom nije osvojio nagradu. Hamilton ju je već osvajao dvaput, a Nadal čak tri puta.RIJEKA Objavljeni su sportaši nominirani za nagradu najboljih sportaša Laureus, koja se od 2000. dodjeljuje svake godine.


Za najboljeg sportaša godine nominirani su atletičari Armand Duplantis i Joshua Cheptegei, LeBron James, Lewis Hamilton, Rafael Nadal i Robert Lewandowski. Duplantisu, Cheptegeiu i Lewandowskom ovo su prve nominacije u karijeri, LeBronu je ovo već peta, no nijednom nije osvojio nagradu. Hamilton ju je već osvajao dvaput, a Nadal čak tri puta.


“Čast mi je što sam ponovno nominiran uz sve ove nevjerojatne sportaše. Kada se prisjetim ceremonije prošle godine, teško mi je povjerovati koliko se toga promijenilo, 2020. je bila teška godina za toliko ljudi zbog brojnih razloga i naravno da je utjecala i na svijet sporta. Bio sam te sreće da se mogu utrkivati i ponosan sam na sve što sam postigao da populariziram motosport industriju. Nelon Mandela je bio inspiracija za Laureus i siguran sam da bi podržao sve što možemo učiniti u sportu za neko veće dobro“, rekao je nakon nominacije Hamilton.
U kategoriji najboljih sportašica nominirane su biciklistkinja Anna van der Breggen, košarkašica Breanna Stewart, atletičarka Brigid Kosgei, skijašica Federica Brignone, tenisačica Naomi Osaka i nogometašica Wendie Renard.


“Za mene je ova nagrada posebna čast jer Laureus vidi širu sliku – ne samo sport na terenima, nego i način na koji može pomoći mladim ljudima u cijelome svijetu. Živimo u vremenu kada sport može napraviti toliko promjena u svijetu i učiniti ga boljim mjestom”, komentirala je Osaka.


Kandidate za najbolju momčad 2020. godine predvode Bayern München i Liverpool u nogometu, a na popisu su se našli i Los Angeles Lakersi, Kansas City Chiefsi, selekcija Argentine u ragbiju te Mercedesov tim Formule 1.