SVJETSKO PRVENSTVO U GIMNASTICI

Filip Ude izborio svoje četvrto finale na 11. Svjetskom prvenstvu, Riječanin Marko Jovičić pao prilikom izvođenja vježbe

Luka Medak

Marko Jovičić/Foto: M. LEVAK

Marko Jovičić/Foto: M. LEVAK

Nije mi se sve poklopilo, ali bez obzira na to nastavljam dalje uzdignute glave. Ponosan sam što sam bio dio ekipe, što sam došao na drugi kraj svijeta iz jedne male Rijeke i iz svojeg malog kluba. Ovo nije kraj - rekao je Marko Jovičić



RIJEKA Hrvatski gimnastičari danas su nastupili na Svjetskom prvenstvu u japanskom Kitakjušuu, a od petorice predstavnika u finale se plasirao samo Filip Ude, koji je u kvalifikacijama na konju s hvataljkama bio osmi s 14.866 bodova te tako na svojem 11. nastupu na svjetskim prvenstvima ulovio svoje četvrto finale.


Od ostalih “konjaša”, Mateo Žugec je s 13.866 bodova završio na 21., a Jakov Vlahek s 13.766 na 23. mjestu. Na parteru je pak Aurel Benović bio 81. s 12.366 bodova, dok je Riječanin Marko Jovičić pao prilikom izvođenja vježbe te završio na 99. mjestu s 10.100 bodova.


– Nisam zadovoljan svojim nastupom. Nisam pokazao ono što sam znao i za što sam se spremao, iako sam ranije u dvorani za zagrijavanje napravio vježbu jako čisto. Nije me bilo strah i nije me pojela trema pred publikom, stvarno sam došao uživati u nastupu, ali možda me malo ponio adrenalin, zbog čega sam napravio nekoliko tehničkih grešaka i dva puta pao. No, tako je to u gimnastici, imaš jedan pokušaj i ako u tih 70-ak sekundi ne iskorištiš priliku, drugu nećeš dobiti – prokomentirao je svoj nastup Marko Jovičić, koji se već sutra vraća u Rijeku i nastavlja s pripremama za nove izazove.




– Nije mi se sve poklopilo, ali bez obzira na to nastavljam dalje uzdignute glave. Ponosan sam što sam bio dio ekipe, što sam došao na drugi kraj svijeta iz jedne male Rijeke i iz svojeg malog kluba. Ovo nije kraj, samo mi je motivacija za dalje, da se ponovo vratim u svoju skromnu dvoranu i pokažem da se i iz takvih uvjeta može napraviti velik rezultat. Sljedeći tjedan me već očekuje državno prvenstvo, tu ću imati priliku ispraviti stvari i napraviti bolji rezultat nego ovdje u Japanu – zaključio je Marko.


Finale Svjetskog prvenstva u gimnastici na konju s hvataljkama u kojem će nastupiti Filip Ude na rasporedu je u subotu prijepodne po hrvatskom vremenu.