Nogomet

Engleska treći put zaredom u polufinalu SP-a, Australija prošla četvrtfinale tek nakon raspucavanja

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Engleska, četvrta na FIFA-inoj rang ljestvici, treći put zaredom dospjela je među zadnje četiri reprezentacije na SP, no dosad još nije igrala u finalu



SYDNEY Engleske nogometašice, aktualne europske prvakinje, igrat će u polufinalu Svjetskog prvenstva protiv domaćina Australije nakon što su u subotu u četvrtfinalu u Sydneyu sa 2-1 pobijedile Kolumbiju.


Engleska, četvrta na FIFA-inoj rang ljestvici, treći put zaredom dospjela je među zadnje četiri reprezentacije na SP, no dosad još nije igrala u finalu.


Australija je u ranije odigranom četvrtfinalu pobijedila Francusku nakon izvođenja jedanaesteraca rezultatom 7-6 jer je utakmica u regularnom vremenu i poslije produžetaka završila bez pogodaka.




Povele su Kolumbijke u 44. minuti golom Leicy Santos, no minutu kasnije u sudačkoj nadoknadi Lauren Hemp izjednačava. Pobjedu Engleskinjama donosi Alessia Russo pogotkom u 63. minuti.


Za Kolumbijke ovo je prvi put na svjetskom prvenstvu da su stigle do nokaut faze.


Jučer su se u polufinale plasirale Španjolska koja je nakon produžetaka svladala Nizozemsku sa 2-1, dok su Šveđanke u Aucklandu bile bolje od Japanki sa 2-1.