EURO 2021.

Danska pregazila Rusiju za plasman u osminu finala, Belgija očekivano pobijedila Finsku i potvrdila prvo mjesto

Hina

Yussuf Poulsen/Foto: REUTERS

Yussuf Poulsen/Foto: REUTERS

Belgija je očekivano pobijedila Finsku s 2-0 osvojivši prvo mjesto s tri pobjede, dok je Danska porazila Rusiju sa 4-1 i nakon dva početna poraza probila se na drugo mjesto.



KOPENHAGEN Nogometna reprezentacije Belgije osvojila je prvo mjesto u skupini B Europskog prvenstva nakon što je u susretu trećeg kola pobijedila Finsku sa 2-0 upisavši i treću pobjedu, a dalje ide i Danska koja je porazila Rusiju sa 4-1.


Uoči posljednjih 90 minuta natjecanja u skupini B, bilo je poznato samo kako Belgija ide dalje, ali ne i s koje pozicije. U nekim kombinacijama do prvog mjesta je mogla i Finska. Ostalo je sve bilo otvoreno, a dalje su mogli i Rusija, te Danska.


Na koncu je Belgija očekivano pobijedila Finsku sa 2-0 osvojivši prvo mjesto s tri pobjede, dok je Danska porazila Rusiju sa 4-1 i nakon dva početna poraza probila se na drugo mjesto.




Golove za Belgiju, brončane s posljednjeg SP-a u Rusiji, zabili su finski vratar Lukas Hradecky koji je u 75. minuti ugurao loptu u vlastitu mrežu, te Romelu Lukaku golom u 82. minuti.


Belgija će u osmini finala igrati protiv trećeplasirane ekipe A/D/E/F.


U drugom susretu Danska je u sjajnom susretu u Kopengahenu pobijedila Rusiju sa 4-1 osvojivši drugo mjesto, pa će u osmini finala igrati protiv Walesa.


Mikkel Damsgaard (38), Yussuf Poulsen (59), Andreas Christensen (79) i Joakim Maehle (82) zabili su za Dance, a Artem Dzjuba (70-11m) za Ruse.


Danskom pobjedom protiv Rusije (4-1) zatvorio se krug s tri reprezentacije sa po tri boda jer je ranije Finska pobijedila Dansku (1-0), a Rusija je bila bolja od Finske (1-0).


U tom trokutu najbolji su bili Danci koji su osvojili drugo mjesto u skupini, Finska je treća, a Rusija posljednja.