POVRATAK U KLUB

Eriksen se vraća u Inter odraditi testove, uskoro će saznati hoće li i dalje smjeti igrati nogomet

Portal Novi list

Christian Eriksen / Reuters

Christian Eriksen / Reuters

Pred Eriksenom su sada testovi nakon kojih će doktori odlučiti je li može igrati nogomet u Serie A, ali i općenito na vrhunskoj razini. Kako stvari stoje, najvjerojatnije će morati pauzirati još minimalno šest mjeseci, čak i ako testovi budu uredni.



MILAN Christian Eriksen, danski reprezentativac koji je na ovogodišnjem EURO-u pretrpio srčani udar na terenu, trebao bi se sljedeći tjedan vratiti u Inter kako bi odradio testove, a o čijim će rezultatima ovisiti njegov nastavak karijere.


Kapetanu Danske u međuvremenu je ugrađen defibrilator, a pred njim su sada testovi nakon kojih će doktori odlučiti je li može igrati nogomet u Serie A, ali i općenito na vrhunskoj razini. Kako stvari stoje, najvjerojatnije će morati pauzirati još minimalno šest mjeseci, čak i ako testovi budu uredni.


Nedavno je i direktor Talijanskog nogometnog saveza Franco Braconaro govorio o Christianu Eriksenu te objasnio da danski reprezentativac može ponovno zaigrati u Italiji samo ako se pokaže da je potpuno zdrav i ako ukloni defibrilator jer po pravilima u Seriji A niti jedan igrač ne smije igrati s takvim uređajem ugrađenim u tijelo.