A sve zbog penala...

Britanska policija uhitila četiri osobe zbog rasističkih poruka na internetu usmjerenih prema engleskim reprezentativcima

Hina

Marcus Rashford/Foto REUTERS

Marcus Rashford/Foto REUTERS

Ako utvrdimo da stojite iza ovog zločina, ući ćemo vam u trag i suočit ćete se s ozbiljnim posljedicama svojih sramotnih postupaka - rekao je šef policije Mark RobertsLONDON Britanska policija uhitila je četiri osobe zbog internetskog rasističkog zlostavljanja usmjerenog na članove engleske nogometne reprezentacije nakon poraza u finalu Europskog prvenstva.


Specijalna policijska jedinica istražuje uvredljive komentare na društvenim mrežama nakon što su trojica tamnoputih engleskih nogometaša, Marcus Rashford, Jadon Sancho i Bukayo Saka, bili meta rasističkog zlostavljanja nakon promašaja jedanaesteraca u finalu.


“Usko surađujemo s platformama koje nam pružaju podatke potrebne za napredovanje istrage”, rekao je šef policije Mark Roberts.
“Ako utvrdimo da stojite iza ovog zločina, ući ćemo vam u trag i suočit ćete se s ozbiljnim posljedicama svojih sramotnih postupaka,” dodao je.


U srijedu je policija u Manchesteru potvrdila da je uhitila 37-godišnjaka iz Ashton-upon-Merseyja nakon što je objavio poruke mržnje nakon nedjeljne utakmice.


Britanski premijer potvrdio je u srijedu da će vlada izmijeniti zakon koji će dopustiti strože kazne i zabranu dolaska na utakmice zbog rasističkih primjedbi na mrežama.