HT PREMIJER LIGA

ČETVRTA POBJEDA U NIZU Košarkaši AO Škrljeva razbili Osječane za prvo mjesto Premijer lige

Luka Medak

Toni Jelenković/Foto: M, LEVAK

Toni Jelenković/Foto: M, LEVAK

Žrtva su ovaj put bile Vrijednosnice iz Osijeka, koje su uspjele pružiti otpor samo u prvom poluvremenu, da bi u trećoj četvrtini Škrljevčani napravili niz od 5:13 i odvojili se dovoljno da u posljednjoj dionici privedu utakmicu kraju.



OSIJEK Utakmica 3. kola HT Premijer lige: Vrijednosnice Osijek – Adria Oil Škrljevo 75:88 (26:29, 17:19, 11:21, 21:19). Mala dvorana Gradski vrt. Suci: Gracin, Perlić, Rogić.


VRIJEDNOSNICE: Anyiarbany 18 (5-8), Lisica 4, Filipović, Grušanović 9 (3-4), Tomljenović 4, Tokić 2, Špehar, Porobić 9 (5-5), Kuany 11 (2-3), Bošnjak 12, Topolović 6 (2-3), Jurić.
AO ŠKRLJEVO: Stojanović 2, Adway 19 (4-4), Hortman 5 (1-2), Jelenković 15 (1-4), Kostić, Barnjak 15 (2-2), Rajčić 12 (2-2), Bešić, Šajin 10 (1-2), Ćošić, Vrgoč 10.


Košarkaši Adria Oil Škrljeva nastavili su sjajan niz i četvrtom uzastopnom pobjedom ostali neporaženi u svim natjecanjima ove sezone. Žrtva su ovaj put bile Vrijednosnice iz Osijeka, koje su uspjele pružiti otpor samo u prvom poluvremenu, da bi u trećoj četvrtini Škrljevčani napravili niz od 5:13 i odvojili se dovoljno da u posljednjoj dionici privedu utakmicu kraju.




Obje momčadi su u utakmicu ušle dosta agresivno i cijela prva četvrtina protekla je u izmjeni koševa. Ni domaći ni gosti u prvih deset minuta nisu poveli s više od tri poena razlike, ali Škrljevčanima je najviše problema stvarao Anyiarbany Makoi, koji je zabio 10 poena za svoju ekipu. Kod Zelenih je u utakmicu sjajno ušao Taylor Adway s 11 ubačaja.


U drugoj četvrtini Škrljevčani su pokušali preuzeti inicijativu, ali domaćini su za gotovo svaki napad imali odgovor na drugoj strani i uspjeli su držati priključak prvih pet minuta. No, pri rezultatu 38:41 Josip Barnjak je pogodio tricu, a nakon uspješne obrane Stefan Šajin zabio je novi novi koš za dotad najvećih osam poena prednosti. Ipak, Vrijednosnice su naposljetku uspjele na veliki odmor otići sa samo pet poena zaostatka.


Početkom treće dionice dva uzastopna koša Christophera Hortmana dovela su Škrljevo na prednost od devet poena, što je samo bio nagovještaj onoga što je uslijedilo. Gosti su počeli igrati izvanrednu obranu, s druge strane napravili novu seriju od 0:7, a tricama Vrgoča i Jelenkovića otišli su na uvjerljivih 15 poena prednosti prije posljednjeg perioda.


Škrljevčani su zadnjih 10 minuta odigrali onoliko koliko su trebali, otišli u jednom trenutku čak i na 20 koševa prednosti te upisali nova dva boda za prvo mjesto Premijer lige.


Momčad Damira Rajkovića u sljedećem se kolu vraća na Mavrince, gdje će protiv Šibenke pokušati ostvariti i petu uzastopnu pobjedu.



Standings provided by SofaScore LiveScore