Senjanin

Dino Selak najbolji junior državnog prvenstva u boksu

Dorotea Prpić

Veselin Lakičević i Dino Selak

Veselin Lakičević i Dino Selak

Selak je za titulu u kategoriji do 63 kg ostvario s četiri pobjede, a u finalu je svladao Mehmeta Bajramija iz Team Predatora Rijeka



Boksač iz Senja Dino Selak je na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske za juniore i seniore do 22 godine  osvojio titulu najboljeg juniora državnog prvenstva.


Selak je za titulu u kategoriji do 63 kg ostvario s četiri pobjede, a u finalu je svladao Mehmeta Bajramija iz Team Predatora Rijeka.


Natjecanje je od 2. do 5. svibnja održano u Športskom centru Kutina, a nastupio je ukupno 141 boksač, od čega 86 juniora i 55 seniora U-22 , što potvrđuje jaku konkurenciju u kojoj je Selak ostvario svoju titulu i sve to uz ugriz pauka i glavobolju koja ga je mučila.




Ovo Dinu nije prvi naslov, iza njega su već tri naslova prvaka Hrvatske, a nakon godine i pol pauze još jači se je vratio boksu, a član je i reprezentacije.


To je novi uspjeh i trenera i osnivača Boksačkog kluba Senj Veselina Veska Lakičevića koji značajne uspjehe bilježi i sa senjskim boksačicama.


A Dino je kako kaže sa postignutim novim uspjehom i osvojenim naslovom itekako zadovoljan, zahvaljuje i treneru i svojoj obitelji, ali već razmišlja o novom natjecanju koje uskoro slijedi.


To je Europsko prvenstvo koje će se od 20. lipnja do 1. srpnja 2024. godine održati u Sarajevu, pa slijede intenzivni treninzi kako bi što spremniji bio za novi sportski ogled.