Tenis

Bonadio i Valkusz u finalu opatijskog ITF turnira, Babić i Tsitsipas pobjednici u konkurenciji parova

Hina

Mate Valkusz/Foto Facebook

Mate Valkusz/Foto Facebook

Mađar je 2018. bio pobjednik u Poreču, a godinu dana poslije osvojio je turnir u Opatiji.



OPATIJA Talijanski 28-godišnji tenisač Riccardo Bonadio (ATP – 256.) i 23-godišnji Mađar Mate Valkusz (ATP – 437.) borit će se za naslov pobjednika ITF turnira u Opatiji (nagradni fond 25.000 američkih dolara), posljednjeg na 50. izdanju Istarske rivijere.


U subotnjem polufinalnom dvoboju prvi nositelj Bonadio svladao je trećeg nositelja, Francuza Kyriana Jacqueta (ATP – 324.), sa 6-4, 0-6, 6-4, dok je sedmi nositelj Valkusz sa 6-2, 3-6, 6-4 bio bolji od petog nositelja, Čeha Michaela Vrbenskog (ATP – 402.).


Bonadio će se u nedjelju na središnjem terenu u TK “Opatija” boriti za svoj 11. ITF naslov u karijeri, a drugi u ovoj godini, dok će Valkusz tražiti put prema svom 13. naslovu na ITF World Touru i trećem na turnirima Istarske rivijere. Mađar je 2018. bio pobjednik u Poreču, a godinu dana poslije osvojio je turnir u Opatiji.




Hrvatski tenisač Zvonimir Babić i grčki reprezentativac Petros Tsitsipas pobjednici su ITF turnira u Opatiji u konkurenciji parova, posljednjeg na 50. izdanju Istarske rivijere, najdugovječnijeg profesionalnog teniskog natjecanja u Hrvatskoj.


Babić i mlađi brat Stefanosa Tsitsipasa bili su postavljeni za druge nositelje, a u finalu su svladali prve nositelje, Talijana Riccarda Bonadija i Čeha Michaela Vrbenskog sa 6-3, 4-6, 10-8.