VELIKO PRIZNANJE

Boksački klub Rijeka najbolji je klub prvenstva Hrvatske, Kristijan Hodak izbornik reprezentacije

Igor Duvnjak

Matteo Komadina i trener Kristijan Hodak / Foto FACEBOOK

Matteo Komadina i trener Kristijan Hodak / Foto FACEBOOK

- Hodaka znam još iz dana kada smo obojica boksali. U Rijeci je trener od 2018. godine, a njegovim smo dolaskom dobili prvake u svim dobnim skupinama - kaže predsjednik Boksačkog kluba Rijeka Ante Vičević.



RIJEKA U Boksačkom klubu Rijeka sa zadovoljstvom čekaju skorašnji kalendarski dolazak ljeta, nakon što je klub bio najuspješniji na državnom prvenstvu, potvrđeno je da je njegov prvi stručnjak Kristijan Hodak novi izbornik hrvatske reprezentacije. Na toj će funkciji naslijediti Dorijana Čalića iz Pule.


– Zlatno pravilo je u HBS-u na snazi već sedam godina, glavni trener najboljega kluba na državnom prvenstvu postaje izbornik reprezentacije. To je i najpoštenije, na taj se način izbjegava bilo kakvo lobiranje. Naravno da je velika čast biti izbornik hrvatske seniorske reprezentacije. U Rijeci nema trenera koji je seniorski izbornik u nekom olimpijskom sportu – kaže predsjednik Boksačkog kluba Rijeka Ante Vičević, inače i član Izvršnog odbora HBS-a.


– Budući da smo bili najbolji na državnom prvenstvu u Zagrebu, Kristijan Hodak je odlukom Izvršnog odbora HBS-a i službeno postao izbornik reprezentacije. Rijeka je bila najbolja u konkurenciji 46 klubova, zlato je osvojio Matteo Komadina (do 60 kg), srebro Matej Uremović (do 81 kg), a broncu Petar Cetinić (do 69 kg). Hrvatska ima dvoje boksača koji će nastupiti na Olimpijskim igrama, Nikolinu Čačić (Omega, Zagreb), prvu hrvatsku boksačicu u povijesti koja ima vizu za OI te Luku Plantića (Salona). Njihov nastup u Tokiju nam je dodatna čast i nagrada za dosadašnji rad. Iza Hodaka je dugogodišnji rad u kojem je ostvario zapažene rezultate, naravno da očekujemo da će s njima u Tokio. Kristijan je inače 300 posto u boksu, radi i ujutro i navečer, čak je zbog boksa malo i zanemario obitelj. Zadovoljan sam, presretan sam što je postao izbornik. Smatram da će hrvatski boks s Kristijanom na mjestu izbornika još dodatno napredovati.




U Rijeci su itekako zadovoljni radom novog izbornika, kao i razinom stručnog rada u klubu.


– Hodaka znam još iz dana kada smo obojica boksali. U Rijeci je trener od 2018. godine, a njegovim smo dolaskom dobili prvake u svim dobnim skupinama. U radu mu kao treneri pomažu Vladimir Babić i Remzi Tatari, dva bivša boksača koja imaju dosta znanja i iskustva. U našoj lijepoj klupskoj priči Danijel Kalmar je itekako istaknuto ime, on je stvarno puno pridonio ostvarenim rezultatima. Njegovim je dolaskom itekako poboljšano stanje u klubu, puno radi i značajno nam pomaže u svemu. Imamo i stvarno izuzetan odnos s Riječkim sportskim savezom i Slavišom Bradićem, svaka mu čast kako se odnosi prema našem klubu – poručio je Ante Vičević.