NBA

Bogdanović vrlo dobar u rekordnoj večeri Jazza, oslabljeni Pacersi prekinuli niz poraza

Luka Medak

Joe Ingles i Donovan Mitchell/Foto: REUTERS

Joe Ingles i Donovan Mitchell/Foto: REUTERS

Bilo je to deveto uzastopno slavlje Jazzera, a utakmicu su riješili već na kraju prvoj dijela pogodivši čak 18 trica, što je NBA rekord za najviše pogođenih trica u jednom poluvremenu



RIJEKA Košakaši Utah Jazza uvjerljivo su nadigrali Orlando Magic, koji je na kraju prijelaznoga roka razmijenio najjače igrače. Iako su prvi na Zapadu s najboljim omjerom pobjeda i poraza u ligi, Jazzeri su našli način kako da postignu još neko postignuće dok sezona traje i u pobjedi protiv Magica postavili su nekoliko rekorda.


Bilo je to deveto uzastopno slavlje Jazzera, a utakmicu su riješili već na kraju prvog dijela pogodivši čak 18 trica, što je NBA rekord za najviše pogođenih trica u jednom poluvremenu. Osim toga, ovo im je bila 22. uzastopna pobjeda na domaćem terenu, što je rekord franšize – čak ni Utah iz 90-ih s Johnom Stocktonom i Karlom Maloneom nije uspjela ostvariti takav niz.


Zbog izvjesnog rezultata niti jedan igrač Jazza nije igrao više od 24 minute, a najbolji strijelac bio je Donovan Mitchell s 22 poena te je zabio šest od sedam trica. Drugi najbolji strijelci bili su Joe Ingles i Bojan Bogdanović, obojica s po 17 poena, a “Babo” je dodao i četiri skoka, dvije asistencije te pridonio rekordu s četiri trice.




Kod poraženih je najbolji bio novopridošli Wendell Carter Jr. s 19 poena i 12 skokova.


Zanimljiv susret igrao se i u San Antoniju, gdje su Spursi nakon produžetka poraženi od Indiana Pacersa. Iako su igrali bez Domantasa Sabonisa, Malcolma Brogdona i Jeremyja Lamba, Pacersi su uspjeli prekinuti svoj niz od tri poraza.


Pacerse je predvodio Caris LeVert s 24 poena, četiri skoka i devet asistencija, a po 18 su dodali Myles Turner, Aaron Holiday i T. J. McConnell.


Spursima je u porazu najbolji bio DeMar DeRozan s 25 poena, po 20 su zabili Keldon Johnson i Dejounte Murray, a Luka Šamanić je u osam minuta igre imao dva poena i tri skoka.


Rezultati:


Washington – Dallas 87:109
Detroit – New York 81:125
Miami – Cleveland 115:101
Philadelphia – Minnesota 122:113
San Antonio – Indiana 133:139 (produžetak)
Utah – Orlando 137:91
Portland – Oklahoma City 133:85
Sacramento – Milwaukee 128:129