Pobrali zlata

Boćari Svetog Jakova trijumfirali na prvenstvu Hrvatske za juniore u Ročkom Polju

Valentina Prokić

NAJBOLJI BRZINCI - Lovro Šipek, Filip Klarić, Žarko Jerčinović i Adrian Šipek/Foto IBS

NAJBOLJI BRZINCI - Lovro Šipek, Filip Klarić, Žarko Jerčinović i Adrian Šipek/Foto IBS

Najuspješniji natjecatelj bio je Žarko Jerčinović iz Drivenika, koji igra na dvojnu registraciju za Sveti Jakov. Jerčinović je osvojio čak četiri naslova juniorskog prvaka, u preciznom izbijanju, u paru i štafeti zajedno s Filipom Klarićem te u bližanju i izbijanju u krug



ROČKO POLJE Boćari Svetog Jakova iz Jadranova bili su najuspješniji na juniorskom prvenstvu Hrvatske, održanom u Ročkom Polju. Jakovari su osvojili zlatna odličja u svih šest disciplina, a uz to imaju i pet srebnih te četiri brončana odličja. Lovro Šipek u brzinskom izbijanju je izjednačio i hrvatski juniorski rekord, pogodivši 45 boća iz 46 izbačaja, a preostale tri stepenice pobjedničkog postolja zauzeli su njegovi suigrači.


Najuspješniji natjecatelj bio je Žarko Jerčinović iz Drivenika, koji igra na dvojnu registraciju za Sveti Jakov. Jerčinović je osvojio čak četiri naslova juniorskog prvaka, u preciznom izbijanju, u paru i štafeti zajedno s Filipom Klarićem te u bližanju i izbijanju u krug. Kolekciji je dodao još dvije bronce u pojedinačnom i brzinskom izbijanju.


Filip Klarić osvojio je tri zlata, uz dva u paru i štafeti s Jerčinovićem dodao je naslov u kraljevskoj disciplini pojedinačno klasično, a u kolekciji ima i dva srebra. Lovro Šipek osim zlata u brzinskom, osvojio je i tri srebra, a njegov brat Adrian dva srebra i dvije bronce. Ivan Načinović iz riječkog Vargona osvojio je dvije bronce.




– Presretan sam rezultatima svojih igrača. Sjajan posao su napravili. Svi kandidati za Svjetsko prvenstvo U-18 i U-23, koje je u listopadu u Francuskoj, u punom su treningu te će biti spremni za izazove. Osim toga, nakon SP-a kreće odmah i domaća Superliga. Ono što nam je također veliki izazov je i premijerno izdanje juniorske Lige prvaka u Aosti od 25. do 27. studenog gdje će uz Sveti Jakov, prvake Hrvatske juniorske boćarske lige nastupiti juniorski prvaci Italije, Francuske i Slovenije.


Sve do SP-a ćemo imati više kratkih priprema kako za niže kategorije, tako i za seniore, koji imaju svjetsku smotru u Turskoj nakon juniora. Seniori će nastupiti i na petoboju nacija u Grudama – rekao je direktor svih reprezentacija HBS-a, izbornik seniora i trener Svetog Jakova Vjekoslav Matetić.


Rezultati po disciplinama, brzinsko izbijanje: 1. Lovro Šipek (Sv. Jakov), 2. Filip Klarić (Sv. Jakov), 3. Žarko Jerčinović (Drivenik), 4. Adrian Šipek (Sv. Jakov). Precizno izbijanje: 1. Žarko Jerčinović (Drivenik), 2. Filip Klarić (Sv. Jakov), 3. Martin Štihović (Pazin), 4. Adrian Šipek (Sv. Jakov). Štafetno izbijanje: 1. Klarić, Jerčinović (Sv. Jakov/Drivenik), 2. L. Šipek, A. Šipek (Sv. Jakov), 3. Štihović, Popović (Pazin/Montižana), 4. Načinović Vukelić (Vargon). Parovi: 1. Klarić, Jerčinović (Sv. Jakov/Drivenik), 2. L. Šipek, A. Šipek (Sv. Jakov), 3. Valenčić, K. Jakominić (Vargon), 4. Štihović, Kajin (Pazin/Vrh). Pojedinačno: 1. Filip Klarić (Sv. Jakov), 2. Simon Kajin (Vrh), 3. Žarko Jerčinović (Drivenik), 4. Mateo Matošević (Pazin). Bližanje i izbijanje u krug: 1. Žarko Jerčinović (Drivenik), 2. Lovro Šipek (Sv. Jakov), 3. Martin Štihović (Pazin), 4. Ivan Načinović (Vargon).