Glazbena ikona

Royal Mail odaje počast Paulu McCartneyju setom poštanskih maraka

Hina

Foto: Royal Mail/MPL Communications Ltd/Handout via REUTERS

Foto: Royal Mail/MPL Communications Ltd/Handout via REUTERS

"Paul McCartney i dalje je ključna figura rocka i popa, umjetnik čije je nasljeđe neizmjerno", kažu iz Royal Maila.Paul McCartney ima brojne glazbene hitove, titulu viteza, no sada će se bivši član Beatlesa naći i na poštanskim markama Royal Maila.


Britanski poštanski operater Royal Mail je priopćio da će izdati kolekciju od 12 maraka posvećenih McCartneyu i njegovom radu, ističući da time želi odati počast “jednoj od najvećih glazbenih ikona svih vremena”.


Među poštanskim markama koje će biti objavljene povodom iznimne karijere Paula McCartneyja nalazi se i set od osam naslovnica LP-a iz njegove solo karijere, a uključuje i njegov posljednji studijski album McCartney III.


Foto: Royal Mail/MPL Communications Ltd/Handout via REUTERS
Preostale četiri poštanske marke sadrže slike koje obuhvaćaju tri desetljeća McCartneya, dobitnika 18 nagrada Grammy, tijekom rada u studiju.


“Paul McCartney i dalje je ključna figura rocka i popa, umjetnik čije je nasljeđe neizmjerno, ali čiji rad i dalje izaziva pažnju javnosti i kritike. Ova serija poštanskih maraka prigodno je odavanje počasti jednom od izuzetno voljenih i cijenjenih glazbenika i glazbenoj ikoni u Velikoj Britaniji”, rekao je David Gold iz Royal Maila.


Prije Paula McCartney na poštanskim markama britanski Royal Mail je na isti način odao počast Davidu Bowieu 2017. godine i Eltonu Johnu 2019. godine.