Hulu dokumentarac

Paul McCartney u seriji od šest epizoda govori Ricku Rubinu sve o sebi i svojoj umjetnosti

T.I.

Koncept serije je smišljen kao svojevrsni talk show, jer će pred kamerama McCartneya ispitivati slavni producent Rick Rubin. Bit će to neka vrsta intimne ispovijesti gdje jedan glazbeni genijalac drugom glazbenom genijalcu otkriva svoje tajne o stvaranju glazbeDobra vijest za ljubitelje Beatlesa i Paula McCartneya stiže s Hulua, striming TV servisa u vlasništvu Disneya. U srpnju prikazat će šestodjelnu dokumentarnu seriju pod nazivom “McCartney 3,2,1” u kojoj će McCartney do u detalje pričati o svojim počecima, vremenu provedenom s Beatlesima, o 70-ima, grupi Wings i kasnijoj solo karijeri. Informacije da McCartney i Rubin rade na dokumentarcu po prvi put su objavljene u prosincu prošle godine.


U njoj vjerojatno neće biti ekskluzivnih video materijala, koncept serije je smišljen kao svojevrsni talk show, jer će pred kamerama McCartneya ispitivati slavni producent Rick Rubin. Bit će to neka vrsta intimne ispovijesti gdje jedan glazbeni genijalac drugom glazbenom genijalcu otkriva svoje tajne o stvaranju glazbe, glazbenim utjecajima, idolima, ali i osobnim odnosima koji su pretočeni u pjesme u sad već 60 godina dugoj karijeri slavnog Beatlesa.


Osim obožavanja publike i kritike, McCartney je u tim dugim desetljećima karijere dobio i mnoga službena priznanja, među njima za istaknuti je da je zbog svog doprinosa glazbi 1997. odlikovan titulom viteza od strane kraljice Elizabethe, i činjenicu da je dobio čak 18 Grammya. No, Paul McCartney ne živi od stare slave. Njegov recentni album McCartney III kojeg je skladao, producirao, otpjevao i odsvirao sve instrumente sam, sjajno je djelo neuništivog talenta, koje je sasvim zasluženo zasjelo po izlasku krajem prošle godine na vrhove top lista prodaje na obje strane Atlantika.
Slično je i s njegovim sugovornikom Rubinom koji se proslavio 80-ih spajajući hip hop i heavy metal s bendovima kao što su The Beastie Boys i Run DMC. Kasnije je pomogao Red Hot Chili Peppersima da postanu jedan od najvećih bendova na svijetu, a sad ga već smatraju guruom i svojevrsnim filozofom među producentima. U recentne uspjehe ubrajamo produkciju zadnjeg albuma The Strokesa kojim se ovaj njujorški bend po prvi put u karijeri okitio Emmyjem.


“Nikada prije fanovi nisu imali priliku čuti Paula McCartneyja kako u ovako opsežnim detaljima dijeli iskustvo stvaranja svog životnog djela – više od 50 godina glazbe koja definirala cijelu jednu kulturu” – rekao je za Deadline Craig Erwich, predsjednik Hulu Originalsa i ABC Entertainmenta. „Gledati kako Paul i Rick Rubin dekonstruiraju nastanak nekih od najvećih hitova u povijesti glazbe zaista je prosvjetljujuće. “