»Živo Uživo«

Koncertna emisija u novom konceptu u Palachu: Glazbena večer podrške alternativnoj sceni

Ivana Kocijan

Foto: KRISTIJAN VUČKOVIĆ

Foto: KRISTIJAN VUČKOVIĆ

Uz samo održavanje emisije prije događaja polaznici glazbenih tečaja Ri Rock Akademije odradit će radionicu »koncertnog nastupa« U subotu 24. listopada u OKC-u Palach bit će održano 12. izdanje koncertne emisije »Živo Uživo« na kojem će se predstaviti i u tri »epizode« nastupiti tri riječka benda – Silk Milk, Fanaa i The Siids. Podsjetimo, Živo Uživo je koncept nastao početkom 2019. godine u live stream izdanju na Radio Roži gdje su riječki glazbenici održali online nastupe i popričali s voditeljima o svom radu.


Razgovor i nastupi


U novom konceptu emisije, točnije njenom 12. izdanju, i situaciji s pandemijom koronavirusa, na Palachovoj pozornici bit će održan razgovor s gostujućim bendovima, a usto će glazbenici odraditi i nastup.


– Događaj će se prenositi putem live streama na YouTube stranici Udruge Ri Rock i internetskom eteru Radio Rože, ali će i posjetiteljima biti omogućeno da gostuju na samoj emisiji uživo u Palachu.
Uz samo održavanje emisije prije događaja polaznici glazbenih tečaja Ri Rock Akademije odradit će radionicu »koncertnog nastupa«, a za vrijeme održavanja događaja volonteri i mladi članovi Udruge Ri Rock učit će se provedbi glazbene produkcije kako bi održali razvoj scene, objašnjavaju organizatori.


Jedan od ciljeva emisije je podržati glazbenike koji djeluju u prostorijama za probe Udruge Ri Rock pod nazivom »Music Box« kako bi im se pružila prilika da svoju glazbu predstave pred što više ljudi i nastave s djelovanjem, a cilj joj je i održati alternativnu glazbenu scenu živom u ovim nenormalnim i za scenu teškim vremenima.


Satnica programa

20.30 Početak emisije – Otvaranje vrata
21 – 21.45 Silk Milk
22 – 22.45 Fanaa
23 – 23.45 The Siids

Posebna pravila


Svi zainteresirani koji ne uspiju osigurati mjesto na ovom događaju, imaju priliku »ugrabiti« mjesto na sljedećem izdanje emisije s obzirom na to da je u planu održati seriju nastupa od četiri epizode do kraja 2020. godine.


– Pozivaju se svi ljubitelji glazbe da podrže rad bendova i Udruge Ri Rock te da se pridržavaju svih pravila tijekom snimanja i održavanja koncertne emisije, dodaju organizatori.


S obzirom na trenutačnu javnozdravstvenu situaciju, ova glazbena večer neće bi nimalo nalik »klasičnim« koncertnim programima u Palachu. Zbog regulacije i preporuka Stožera civilne zaštite broj posjetitelja je ograničen. Tako je za nastup svakog pojedinog benda osigurano 20 sjedećih mjesta koja je potrebno rezervirati.


Ulaznice je mogu rezervirati putem maila [email protected] U mailu je potrebno navesti ime i prezime, mail i broj telefona svake osobe za koju se želi kupiti ulaznicu, tj. podatke za osobu koja će posjetiti događaj. Kada se popuni kapacitet od 20 sjedećih mjesta za svaki bend, rezervacije ulaznica će se zatvoriti.


Na ulazu će biti potrebno pokazati osobnu iskaznicu i platiti ulaz te preuzeti broj sjedala. Nakon koncerta svakog benda posjetitelje će se zamoliti da ustupe svoje sjedeće mjesto sljedećim posjetiteljima ako nisu platili ulaz za sva tri benda.


Zarada glazbenicima


Cijene ulaznica za jedan bend iznose 20 kn, a za tri benda 60 kn. Posebno je važno istaknuti da je zarada od ulaznica namijenjena gostujućim glazbenicima/bendovima.
Najavljeno događanje organizirano je uz poštivanje svih preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19. Radi zaštite vlastitog zdravlja i zdravlja svojih najmilijih, svi se sudionici i posjetitelji pozivaju na poštivanje preporuka: pojačanu osobnu higijenu, zadržavanje na svom sjedećem mjestu to jest fizičku udaljenost te nošenje zaštitnih maski za lice.


RI ROCK AKADEMIJA

Prije događaja polaznici glazbenih tečaja Ri Rock Akademije odradit će radionicu »koncertnog nastupa«, a za vrijeme održavanja događaja volonteri i mladi članovi Udruge Ri Rock učit će se provedbi glazbene produkcije kako bi održali razvoj scene