Novi album

Arab Strap se vraćaju nakon punih 16 godina diskografske šutnje

T.I.

Foto: YouTube

Foto: YouTube“Ako ne postoji jaka potreba i želja da sviramo, mislim da se više ne bismo trebali okupljati. Uvijek smo govorili da ćemo kad se razdvojimo, ali mislim da je možda još uvijek prerano. Možda ćemo za nekoliko godina, kad budemo imali vremena, pokušati nešto čisto iz zabave. Tko zna?”


Ovako je prije 12 godina zborio Malcolm Middleton, multinstrumentalist nakon razlaza kultnih škotskog dvojca Arab Strap. Očito, prošlo je prilično vremena dok nisu našli vremena, prvo da ponovno krenu na turneje, a onda da i uđu u studio da snime novi materijal. I kao kod mnogih u ovo vrijeme, nemogućnost održavanja živih svirki ubrzala je stvari i dala vremena da se razvijaju nove ideje. Što se tiče Arab Strapa, isplatilo se čekati.

Prvo su u rujnu na YouTube postavili sjajnu novu stvar “The Turning of Our Bones” i sad se vraćaju s još zanimljivijim vijestima. Uz jučerašnju objavu još jednog novog bisera “Compersion Pt. 1” objavili su izlazak novog albuma, prvog nakon  hvaljenog „The Last Romance“ iz 2005. Zvat će se „As Days Get Dark“, a trebao bi izaći 5. ožujka putem Rock Actiona. Obje već objavljene stvari dio su novog albuma, i ono što se može primijetiti je da Arab Strap zvuče kao neka mračna mješavina post rocka i elektronike a la New Order niskog tempa.


Oni sami kažu da na „As Days Get Dark“ gledaju kao evoluciju u karijeri i revoluciju u njihovoj glazbi. “Dovoljno smo se udaljili od svog ranijeg rada da možemo procijeniti i ponovno secirali dobre i loše elemente onoga što smo radili. Malo bendova je imalo priliku za tako nešto, tako da je nekad dobro razići se, kao što smo mi učinili“ – govori danas Middleton.