»Ne pričaju o nama«

Grupa Kraj programa objavili treći nosač zvuka

Ivana Kocijan

Foto: Dalibora Bijelić

Foto: Dalibora Bijelić

Uz novu pjesmu stižu i najave koncertnih promocija koje garantiraju punk rock feštuAlbum »Ne pričaju o nama« treće je izdanje riječkog benda Kraj programa. Album je od jučer dostupan na svim streaming servisima i u fizičkoj prodaji. Najavljen je istoimenim singlom i pratećim videospotom »Ne pričaju o nama«.


Uz novu pjesmu stižu i najave koncertnih promocija koje garantiraju punk rock feštu. Na domaćem terenu live svirka je zakazana za subotu, 4. svibnja u klubu Palach, a prije toga na rasporedu je zagrebačka koja će biti održana 26. travnja u Hard Placeu.


Bend koji krasi »uradi sam« pristup, strpljivosti i kvaliteta nakon niza singlova (»Oči u oči«, »Kule od karata«, »Srce na dlanu«, »Svaki novi dan«) zaokružuje svoj dugogodišnji rad na novom albumu znakovitog naziva.

Glazbu za novi singl potpisuju Igor Klanfar i Luka Filipan, dok su autori teksta Igor Klanfar i Đina Škulić. Za scenarij spota zaslužan je Igor Klanfar dok su spot snimali Domagoj Spajić i Luka Filipan koji je zaslužan i za montažu spota. Spot otkriva duboki skepticizam prema površinskom sjaju, ističući teme poput iluzornih »strujanja brojki« i imaginarnih obožavatelja. Poruka ističe važnost autentičnosti u glazbi dok istovremeno baca svjetlo na slijepu trku za virtualnim priznanjem.


Na glazbenoj sceni Kraj programa pojavio se prije desetak godina, a čini ga kombinacija riječko-crikveničkih bendova (MBurns, TOST) uz dodatak prodornog, ali melodičnog vokala Đine Škulić. Dosadašnji rad zabilježili su izdavanjem dvaju albuma »Kraj programa« i »Ovdje pripadam«. Koncertno su aktivni gdje god za to postoji prilika, a upravo nastupima uživo opravdavaju svoju energičnost i želju za konstantnim napretkom.