»Ostala si uvijek ista«

Mišo Kovač u proteklih pet tjedana objavio i četiri nova videospota

Ivana Kocijan

Foto: Darko JELINEK

Foto: Darko JELINEK

Nakon pjesama »Čuvajte mi pismu«, »Najljepše su oči moje majke« i »Ako me ostaviš«, najveći Mišin hit »Ostala si uvijek ista« također je dobio videospotLegenda Mišo Kovač u proteklih je pet tjedana objavio ukupno četiri nova videospota u suradnji sa svojim dugogodišnjim suradnikom, redateljem i snimateljem Željkom Petrešom. Nakon pjesama »Čuvajte mi pismu«, »Najljepše su oči moje majke« i »Ako me ostaviš«, najveći Mišin hit »Ostala si uvijek ista« također je dobio videospot, i to nakon punih trideset i šest godina. Pjesma je originalno objavljena 1975. godine, a ova verzija iz 1985. godine s istoimenog albuma doživjela je nevjerojatan uspjeh.


Veliki prijatelj i dugogodišnji suradnik Miše Kovača, Đorđe Novković, skladao je pjesmu na tekst legendarnog Željka Sabola, dok je aranžman radio Mato Došen, koji je također najveći uspjeh postigao radeći s Mišom.


Pjesmu su tijekom godina obradili razni glazbenici. Album »Ostala si uvijek ista« do danas je ostao jedan od najuspješnijih albuma Miše Kovača. I ovaj spot sniman je u Podstrani i na širem području Splita, a krase ga i kadrovi Venecije.