Britanska superzvijezda

Sting u Arenu Zagreb 27. svibnja dovodi novi bend

Portal Novi list, Hina

Sting / Foto Igor Soban/PIXSELL

Sting / Foto Igor Soban/PIXSELL

Stingu će se na pozornici pridružiti dva virtuoza – gitarist Dominic Miller te bubnjar Chris MaasBritanska superzvijezda Sting dva dana nakon Dresdena, gdje počinje europski dio njegove svjetske turneje, stiže 27. svibnja u Arenu Zagreb, gdje će publika moći premijerno gledati njegov novi bend – “power trio“, najavili su organizatori koncerta NuCoast Concerts i Live Nation.


Stingu će se na pozornici pridružiti dva virtuoza – gitarist Dominic Miller, njegov dugogodišnji suradnik, te bubnjar Chris Maas, nekadašnji član bendova Mumford & Sons i Maggie Rogers.


Glazbeni trio će publici pružiti dinamični koncert prožet Stingovim najpoznatijim hitovima, koji objedinjuju njegovu karijeru kao člana benda The Police i kao solo umjetnika.
Koncert će obuhvatiti njegove bezvremenske klasike poput “Fields of Gold,” “Roxanne,” “Every Breath You Take” i “Message in a Bottle” te brojne druge pjesme koje su obilježile živote generacija slušatelja diljem svijeta.


Sting je jedan od najosebujnijih svjetskih solo umjetnika koji je na dugu listu postignuća upisao 11 Grammyja, dva Brita, Zlatni globus, Emmy, četiri nominacije za Oscara i nominaciju za Tonyja.


Prodao je 100 milijuna albuma, a osim glazbene karijere poznati je aktivist, ostvario je brojne nastupe u filmovima i napisao je dvije knjige, uključujući bestseler The New York Timesa “Broken Music”.


Prije Stinga publiku će zagrijati talijanska glazbenica Giordani Angi, vlasnica platinastog i dva zlatna albuma i autorica tekstova brojnih hitova talijanskih izvođača, poput Tiziana Ferra.


Njezina debitantska međunarodna ploča “Giordana” nominirana je za nagradu Grammy, a dostupna je na četiri jezika – engleskom, talijanskom, francuskom i španjolskom.